Період публікації:

від

до

Категорія:

Інформаційна сторінка «На допомогу вчителю математики»

Опубліковано: Середа, 09 січня 2019 

min
max

Із матеріалів науково-методичного журналу для вчителів математики «Математика в рід. шк.»  (№11, 2018  р.).

Пропонуємо ознайомитись із статтею директора ПЗО «КМДШ» м. Київ, директора освітнього центру «Insight» Оксани Буковської Роль та місце математики у STEM-навчанні [Текст]: (інтегрований урок математики та біології, 9 клас) / О. Буковська // Математика в рід. шк. - 2018. - № 11. - С. 19-26.

Особливою формою наскрізного STEM-навчання є інтегровані уроки, які спрямовані на встановлення міжпредметних зв’язків, що сприяють формуванню в учнів цілісного, системного світогляду, актуалізації особистісного ставлення до питань, що розглядаються на уроці. Інтегровані уроки можуть проводитись двома шляхами:

  • об’єднання схожої тематики кількох навчальних предметів;
  • формування інтегрованих курсів або окремих спецкурсів шляхом об’єднання навчальних програм таких предметів.

Основою ефективності таких уроків є чітке визначення мети і відповідне їх планування для забезпечення різнобічного розгляду учнями предмета дослідження. Однією із STEM-технологій навчання математики є використання прикладних задач.

STEM-освіта за допомогою практичних занять демонструє дітям можливість застосування науково-технічних знань у реальному житті.

Раннє залучення учнів у STEM може підтримати не лише розвиток креативного мислення на формування компетентності дослідника, а й сприяти кращій соціалізації особистості, тому що розвиває так навички, як:

  • співробітництво;
  • комунікативність;
  • творчість.

Впровадження компетентнісного підходу зумовлено запровадженням «Концепції нової української школи», прийняттям закону «Про освіту».очікуваними результатами прийняття Закону України «про освіту» є створення системи освіти нового покоління, що забезпечить умови ля здобуття компетентнісної освіти всіма категоріями населення України.

Впровадження STEM-освіти має глибинний характер і включає розв’язання проблем підготовки вчителя, який дбає про особистісне і професійне зростання, вміє досягти нових педагогічних цілей.

Статтю підготувала: головний бібліограф О. М. ТУРКАЛО

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4393 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4347 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook