Період публікації:

від

до

Категорія:

У НРЦ «Левеня» відбувся спецсемінар, присвячений Луї Брайлю

Опубліковано: Четвер, 10 січня 2019 

min
max

Сьогодні в НРЦ «Левеня» відбувся спецсемінар, присвячений річниці дня народження Луї Брайля – французького педагога та винахідника універсального шрифту, який дозволяє незрячій людині читати, навчатися, грати музику по нотах.

Учасники семінару ознайомилися із життєвим шляхом Луї Брайля, його невгамовним прагненням до навчання та винаходів. Ще в 12 років Луї розпочав роботу над створенням спеціального алфавіту для сліпих. Цей же метод він поклав і в основу нотної грамоти. Винахід було названо іменем його творця – «шрифт Брайля».

Педагоги отримали інформацію про різні види шрифтів, які передували цьому винаходу. Ці шрифти були  незручні, задумані для очей, а не для пальців. Луї Брайль започаткував новий підхід до письма та читання незрячих.

Учасники семінару спробували писати на брайлівських приладах для письма з допомогою грифеля. Важко уявити, скільки зусиль доводилося докладати сліпим у давні часи, коли використовували лінійно-рельєфний шрифт… Добре, що зараз є брайлівські машинки.

Тим самим Луї Брайль змінив життя мільйонів людей. З того часу пройшло більше двох століть, а шрифт Брайля залишається безцінним інструментом навчання і комунікації незрячих, адаптованим для безлічі мов.

Немає коментарів

Схожі статті:

Спецсемінар «Видатні незрячі в творчості» в НРЦ  «Левеня» Спецсемінар «Видатні незрячі в творчості» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 10 жовтня 2019 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбувся незвичний спецсемінар «Видатні незрячі в творчості». Педагоги мали унікальну можливість познайомитись з відомим бандуристом Тарасом Дороцьким та його музичним репертуаром. Насолодитись...

Переглядів: 369 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Спецсемінар «Видатні сліпі у творчості» в НРЦ  «Левеня» Спецсемінар «Видатні сліпі у творчості» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 22 листопада 2017        21 листопада 2017 року в НРЦ "Левеня" відбувся спецсемінар на тему: "Видатні сліпі у творчості". Педагоги отримали чудову можливість ознайомитись з доробками видатних музикантів Рея Чарльза, Стіві Вандера, Андреа Бочеллі, насолодитися чарівними звуками їх пісень. Для багатьох стало несподіванкою,...

Переглядів: 575 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook