Період публікації:

від

до

Категорія:

Великий День Злуки

Опубліковано: Вівторок, 22 січня 2019 

min
max

День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної  Республіки, що відбулося в 1919 року. Цей день увійшов до національного календаря, як велике державне свято. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.

З нагоди святкування 100 років Соборності України 22 січня 2019 року в 4 класі Угерської СЗОШ I-IIIступенів був проведений виховний захід «Великий День Злуки», метою якого було поглибити знання учнів про історію виникнення свята .

Класний керівник Хомцій І.Ф. сказала, що Україна – це високорозвинена держава, що вона могутня духом, має свою історію, культуру і мистецтво. Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони допомагають зберігати найсвятіше – пошану до наших батьків, дідів. Упродовж заходу учні декламували вірші, співали стрілецькі пісні, хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за справжню волю неньки – України.

Підводячи підсумки заходу, зробили висновок, що ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної  мети – побудови вільної і демократичної держави, якою пишатимуться наші нащадки.

Тож плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Ну от, Тарасе, і прийшла весна… Ну от, Тарасе, і прийшла весна… Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 Унікальність Шевченка в тому, що окрім геніальності він був сміливим. Сміливим, щоб змалку йти за покликом серця і реалізовувати себе, свої мрії і навіть свій талант. Сміливим, щоб висловлювати свою точку зору та бути собою до самого кінця. Сміливим, щоб виступити проти тиранії, неправди - один за всіх,...

Переглядів: 1731 Коментарів: 0

Відділи освіти

Шевченко – символ України! Шевченко – символ України! Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Символи національної ідентичності є прапор, герб і гімн. Є люди-символи не лише певної історичної доби, а й цілої нації. В Україні ця людина, звісно ж - Тарас Григорович Шевченко. Саме він став духовним символом свого народу на Батьківщині й обійняв нішу національного Пророка українців. З метою розширення ...

Переглядів: 1371 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook