Період публікації:

від

до

Категорія:

Квіти у полі, там де Крути…(Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Четвер, 31 січня 2019 

min
max

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
У Зарічанському ЗЗСО І ст. з метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого проведено лінійку пам’яті, присвячену цим кривавим подіям. Завідувач закладу Криса І. С. пройшлася сторінками історичних подій, розповіла про значення цієї битви для українського народу та історії України.
Школярі прочитали вірші, присвячені героям, молитву за тих, що боролись при станції Крути. Вшановано хвилиною мовчання юнаків, які поклали свої голови за визволення Вітчизни. Було наголошено, що нашим завданням є зберегти про них вдячну пам’ять.
Вчителями і учнями Зарічанського ЗЗСО І ст. організовано флешмоб «Вони вмерли, щоб ми жили». Учні 4 класу (кл. кер. Криса І. С.) намалювали малюнки в пам’ять героїв Крут. У кожному класі даного навчального закладу проведено бесіди, виховні години «Бій під Крутами: пам’ятаємо героїв».
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.
Нема любові понад ту, 
Що окропила кров’ю Крути, 
І ту гарячу кров святу 
Повік Вкраїні не забути.

Немає коментарів

Схожі статті:

Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 27 січня 2020 року в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» провели загальношкільну лінійку пам’яті жертв Голокосту  та Битви під Крутами. Учням показали документальні фільми про  ці трагічні події та вшанували жертв хвилиною мовчання.

Переглядів: 746 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День пам’яті героїв Крут День пам’яті героїв Крут Опубліковано: Четвер, 30 січня 2020 29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. У  День...

Переглядів: 412 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook