Період публікації:

від

до

Категорія:

Від алгоритму до креативного програмування

Опубліковано: Середа, 20 лютого 2019 

min
max

Останні роки по всьому світу спостерігається бум вивчення програмування. Програміст – одна з найбільших затребуваних професій, а вміння програмувати – значна перевага для будь-якого резюме. Крім того, це ще й дуже цікаве вміння, яке може опанувати кожен. Саме тому для засідання школи педмайстерності учителів інформатики району, яке відбулося 19 лютого у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, було обрано тему «Від алгоритму до креативного програмування». Учителі школи підготували збірку програмного забезпечення для вивчення алгоритмізації та програмування на уроках інформатики.

Кімакович Оксана Богданівна провела з учителями онлайн-гру «Заряди робота» за допомогою сервісу ClassTime, розповіла про програми для вивчення алгоритмізації у початковій та середній школі.

Про безкоштовну мову програмування Flowgorithm для початківців, яка базується на простих графічних схемах, розповів Кімакович Валентин Олегович. Дану програму рекомендовано використовувати для того, щоб зрозуміти логіку програмування і легко навчитися програмувати на одній з основних мов.

Байда Оксана Михайлівна продемонструвала учителям новий модуль з інформатики для учнів 10 класу «Креативне програмування». Ознайомила вчителів з середовищем Processing - відкритою мовою програмування, що базується на Java. Вона призначена для написання графічних, анімаційних та інтерактивних програм. Надає легкий і швидкий інструментарій для людей, які хочуть програмувати зображення, анімації та інтерфейси.

Методист РМК Володимир Мурин звернув увагу вчителів на хід реєстрації учасників ЗНО-2019, ознайомив з підсумками проведення ІІ і ІІІ туру предметних олімпіад, про участь вчителів району в безкоштовному семінарі з Python.

І на завершення засідання практичний психолог школи Грушка Галина Зиновіївна провела з присутніми «Психологічний релакс». 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З нагоди вшанування 206 –ї річниці від дня народження великого сина, українського поета, прозаїка, драматурга, борця за незалежність України, з метою розширення знань учнів про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, формування вмінь  працювати в команді, виховання почуття гордості за свою державу в 7 класі...

Переглядів: 1666 Коментарів: 0

Відділи освіти

Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020 З 2  по 6  березня 2020 року у Ремезівцівському НВК Золочівського району  проходив тиждень хімії.   Тиждень хімії в школі надає можливість вийти за межі стандартного уроку і сконцентрувати увагу на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом тижня хімії учні мали можливість...

Переглядів: 1355 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook