Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбувся обласний семінар-практикум для методистів закладів позашкільної освіти

Опубліковано: Четвер, 14 лютого 2019 

min
max

13 лютого 2019 року в КЗ ЛОР “Навчально - реабілітаційному центромі І-ІІ ступенів Святого Миколая” м. Брюховичі відбувся обласний семінар-практикум для методистів закладів позашкільної освіти «Інклюзивна освіта в закладах позашкільної освіти: реалії сьогодення. Педагогічний барометр».


Програмою семінару було передбачено пленарне засідання за участю головного спеціаліста Департаменту освіти і науки ЛОДА Васюник Марії: "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації", виступу методиста Навчально-методичного центру освіти: “Нормативно - правове підґрунтя навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах позашкільної освіти” Наталі Приймак, доповіді “Психологічні механізми взаємодії з дітьми з особливими освітніми потребами. Гра, навчання, соціалізація” Марії Ночевної, практичного психолога КЗ ЛОР “Навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ст. Святого Миколая” та презентація досвіду роботи “Розвиток зв’язного мовлення на заняттях гурткової роботи” Богдани Шай, керівника гуртка Жовківського районного центру дитячої та юнацької творчості.


До того ж був проведений майстер-клас: “Мій перший фільм” вихованцями гуртка “Юні дослідники” під керівництвом керівника гуртка Центру дитячої та юнацької творчості Залізничного району м.Львова Дітчук Олени. 


Учасники семінару-практикуму мали можливість за участю працівників НРЦ Св.Миколая взяти участь у практичній частині: робота по секціях (за двома напрямками):
І. Загально-розвиваючий напрямок.

ІІ. Арт-педагогічний напрямок, і як результат отримати нові знання, навички, механізми та інструменти взаємодії батьків-учнів-педагогів у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Методисту кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР “Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” Пітко Світлані та директору КЗ ЛОР “Навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ст. Святого Миколая” Цимбалюк Наталії вдалося створити усі відповідні умови для успішного, ефективного, результативного проведення семінару-практикуму та налагодити співпрацю із закладами позашкільної освіти для реалізації спільної діяльності у напрямку інклюзивної освіти.

По завершенні був проведений круглий стіл, відбулося обговорення та підведення підсумків семінару-практикуму.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відбувся семінар щодо реалізації прав особливих дітей (фото) У Львові відбувся семінар щодо реалізації прав особливих дітей (фото) Опубліковано: Середа, 24 травня 2017 Сьогодні, 24 травня, у Львові на базі Навчально-реабілітаційного центру «Мрія» відбувся обласний навчально-методичний семінар на тему: «Реалізація прав дітей з особливими освітніми потребами (в тому числі з інвалідністю), які навчаються у закладах освіти за інклюзивною моделлю, щодо отримання корекційно-розвивальних...

Переглядів: 943 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Львівщина бере участь у напрацюванні нацстратегії реформування інституційного догляду дітей Львівщина бере участь у напрацюванні нацстратегії реформування інституційного догляду дітей Опубліковано: Понеділок, 27 березня 2017 Днями у Києві завершився дводенний Всеукраїнський семінар «Забезпечення найкращих інтересів дитини в умовах реформи системи інституційного догляду та виховання дітей», організований Уповноваженим Президента України з прав дитини та «Lumos Foundation» за підтримки Кабінету Міністрів України. У заході...

Переглядів: 653 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook