Період публікації:

від

до

Категорія:

Директор школи стає епіцентром змін, - Олег Синютка на нараді з директорами

Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 

min
max

Сьогодні, 28 лютого, відбулась виробнича нарада з директорами шкіл Львівської області за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки.

«Директор школи стає епіцентром змін. Ви сьогодні є тими людьми, які відповідають за організацію освітнього і господарського процесу. І у процесі своєї роботи ви стикаєтеся з багатьма труднощами. Українська держава сьогодні дбає про учителя, тому важливо, щоб ми і надалі кожен на своєму місці робили усе можливе для того, щоб наша держава розвивалась», - зазначив Олег Синютка.

Із лідерством Львівщини у Новій українській школі присутніх ознайомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Зазначимо, що у 2018-2019 навчальному році за новим Державним стандартом початкової освіти розпочали навчання 1 547 перших класів у закладах загальної середньої освіти. Усього охоплено навчанням 30 572 першокласники.

Очільник Львівщини нагородив директорів тих шкіл області, учні яких посіли призові місця на олімпіадах.

Окрім того, у межах наради порушили питання пріоритетів освітньої політики Львівщини, впровадження змін в освітній процес, а також інклюзивного навчання.

Відтак, у 2018-2019 н.р. для 582 дітей з особливими освітніми потребами організували інклюзивне навчання в закладах загальної середньої освіти.

У Львівській області створили 26 інклюзивно-ресурсних центрів, які надають корекційно-розвиткові послуги та укладають комплексну оцінку психолого-педагогічного розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

У Львівській області для ефективної адаптації дітей з особливими освітніми потребами до навчання у закладах освіти, сприяння їхньому успішному розвитку та соціалізації функціонує 25 ресурсних кімнат у закладах загальної середньої освіти. У перспективі створення ще 25 ресурсних кімнат.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Питання освітньої галузі – у новому форматі Питання освітньої галузі – у новому форматі Опубліковано: Четвер, 30 січня 2020 У секторі освіти Буської РДА відбулась чергова нарада керівників ЗЗСО району (завідувач сектору Галина Олійник) на базі НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» за участю голови Буської РДА Олега Коваля та заступника директора НКП «Буська ЦРЛ» Ганни Міхневич. На...

Переглядів: 527 Коментарів: 0

Відділи освіти

Освітяни Львівщини обговорили з Міністром освіти актуальні питання галузі Освітяни Львівщини обговорили з Міністром освіти актуальні питання галузі Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 На нараді з Міністром освіти і науки України Анною Новосад, яка перебуває на Львівщині з робочим візитом, розглянули нагальні питання освітньої сфери. Під час розмови керівники органів управління освітою міст, районів та ОТГ Львівської області озвучили основні проблеми галузі та висловили свої пропозиції...

Переглядів: 451 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook