Період публікації:

від

до

Категорія:

Заходи, присвячені 148 річчю з дня народження Лесі Українки в НРЦ «Левеня»

Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 

min
max

«Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…»

Леся Українка

Леся Українка… ЇЇ ім’я золотими літерами закарбувалося на скрижалях нашої літератури, нашої історії. 25 лютого 2019 року в Україні відзначають  148 років з дня народження відомої в усьому світі письменниці.

Сьогодні в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбулися заходи, присвячені цій даті.

Вихованці старших груп «Жук-сонечко» та «Метелик» спільно з вихователями мали змогу перевтілитись у  героїв її казки «Три метелики». Діти виконували ролі квітів, метеликів, сонечка та хмаринки. Вони демонстрували свою майстерність у діалогах і танку під веселу музику. Учасники розваги отримали велике задоволення від виконання ролей. Маленькі актори зрозуміли, що дружба – це найбільше багатство, і тільки справжній друг допоможе у скрутну хвилину і порадіє з тобою у веселу мить.

Приємною несподіванкою для дітей була зустріч з практичним психологом Вірою Олександрівною Ремажевською, яка розповіла дітям цікаві факти з життя Лесі Українки, наприклад, чому у неї такий псевдонім. Гостя також декламувала свої власні вірші трьома мовами (французькою, російською та українською), адже Лариса Косач знала чимало мов. Усі присутні з захопленням та цікавістю слухали поезію Віри Ремажевської та згадували творчість видатної доньки українського народу – Лесі Українки.

Учні школи намалювали ілюстрації до творів письменниці і оформили виставку « Я в серці маю те, що не вмирає». Діти декламували улюблені вірші Лесі Українки: «Конвалія», «Уже сонце припікає»,  «Давня весна», «Вже сонечко в море сіда», «Вишеньки» тощо, також переглянули фільм «Талант і мужність Лесі Українки», мультфільм «Біда навчить».

Такі заходи є корисними, адже діти поглиблюють свої знання про життя і творчість діячів української культури, розвивають пам’ять, творчу уяву.

Таїсія, учениця 1-Б класу: «Мені дуже сподобалося виготовляти стінгазету. Я намалювала дуже гарну конвалію». Максим, учень 4-Б класу: «З фільму я дізнався багато про життя і творчість Лесі Українки. Особливо мені сподобалося, як дружили діти, в які ігри бавились».

Немає коментарів

Схожі статті:

Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ  «Левеня» Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 25 лютого 2020 року день народження знаменитого літератора, культурної і громадської діячки – Лесі   Українки. ЇЇ твори – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу. Слухали поезії та казки для дітей і вихованці старших груп «Мак» та «Соняшник» ІІ відділення Комунального закладу Львівської...

Переглядів: 859 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День шанування пам’яті Лесі Українки в НРЦ  «Левеня» День шанування пам’яті Лесі Українки в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 25 лютого - День шанування пам'яті великої видатної поетеси Лесі Українки. Чарівний поетичний світ поетеси вабить маленького читача своїм доступним, зрозумілим словом! Учні 2-Г класу Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» читали дитячі твори поетеси. Здавалося...

Переглядів: 856 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook