Період публікації:

від

до

Категорія:

Заходи з вшанування пам’яті українців

Опубліковано: Середа, 06 березня 2019 

min
max

З ініціативи Об’єднання українців у Польщі та за підтримки обласної державної адміністрації 2 березня 2019 року у Республіці Польща відбулися заходи з вшанування 74-ї річниці трагедії села Павлокома та 204-ї річниці від дня народження автора Державного Гімну України отця Михайла Вербицького.
Вчителі Словітського НВК Левчишин М. С., Гнатів М. В., Карнидал    Н. Б. разом із делегацією від громадськості району взяли участь у скорботній Панахиді за невинно вбитих 366 українців села Павлокома.

1-3 березня 1945 року нерозформованим відділом польської Армії Крайової під керівництвом поручника Юзефа Бісса разом з групами із навколишніх польських сіл відбулося винищення українського мирного населення села Павлокома. На думку львівського історика Володимира Руденка, Павлокома – символ трагічної долі українців на  землях Закерзоння.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що пам’ять про невинно убієнних викарбувана не лише на камені, а у наших споминах та серцях.

Пізніше разом із делегаціями із Тернопільщини та Івано-Франківщини освітяни відправились у село Млини, щоб вшанувати 204-ту річниця з дня народження творця музики українського гімну, отця Михайла Вербицького. У каплиці-пантеоні, де похований видатний українець, відбулась поминальна молитва та покладання квітів. Більше тисячі українців спільно виконали Державний Гімн України.

Пам'ятаймо та поважаймо свою історію!

 
 

Немає коментарів

Схожі статті:

 Година вшанування «Без права на забуття: Афганістан» Година вшанування «Без права на забуття: Афганістан» Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 14 лютого 2020 року  з нагоди 31 річниці виведення з Афганістану радянських військ, у Словітському НВК І-ІІІ ступенів було проведено годину вшанування «Без права на забуття: Афганістан». Учні школи слухали розповідь про воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Метою...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Відділи освіти

РІЗДВЯНА ФЕЄРІЯ У СТІНАХ СЛОВІТСЬКОГО НВК РІЗДВЯНА ФЕЄРІЯ У СТІНАХ СЛОВІТСЬКОГО НВК Опубліковано: Середа, 29 січня 2020 Різдво – це день, коли у світ з любов’ю увійшов Ісус Христос. Це свято, яке люблять і чекають усі. Особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Це день всепрощення, світлих почуттів, день, коли торжествує любов. 28 січня 2020 року до Словітського НВК з Різдвяною містерією...

Переглядів: 520 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook