Період публікації:

від

до

Категорія:

Посвята в пекарі

Опубліковано: Вівторок, 12 березня 2019 

min
max

6 березня 2019 року учні 2-3 класів Борщовицького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» під керівництвом класних керівників Плахтій Тетяни Іллівни та Хміль Люби Олексіївни вирішили відвідати пекарню «ЕкоТатко», що майже на кордоні з Польщею в с.Шегині та взяти участь у майстер-класі з випікання хліба, що фактично стало кінцевою ланкою нашого проекту. В пекарні нас радо зустрів майстер-пекар Дзідзьо, провів інструктаж, перевірив, чи знаємо ми звідки береться хліб, для чого живе людина на Землі. Із бесіди ми дізналися, що найважливіша річ у житті – це міра.

Потім майстер «посвятив» нас у пекарі, поділив на дві команди. Зануривши руки в діжки з зерном ми відчули його на дотик, а борошно і висівки – на смак.

Кожна команда зважуючи власноруч готувала всі потрібні для випікання хліба складники: 7 кг борошна, 2 кг висівок, 200 г солі, 150 г цукру, 0,5 л сироватки, 4 л води. Ми вчилися місити тісто руками. Було дуже важко, але в нас було велике бажання навчитися і перемогти. І ми досягли успіху.

Ми спостерігали, як готове тісто зважили по 470 г і розклали у спеціальні форми. І були заворожені тим, що тісто у формах від тепла наших рук починало «рости» на очах. А потім тісто помандрувало у велику глиняну піч, натоплену дровами.

І поки хліб випікався у печі, пан Дзідзьо провів нас туди, звідки починається Україна – на українсько-польський кордон. Ми бачили справжнього прикордонника і були на пішохідному переході, що веде з Польщі.

А ще нас пригостили смачними обідом – справжнім козацьким кулішем, печеною картоплею і узваром. У нас був час і потанцювати, і поспівати в караоке. І ось найчарівніша мить: рум’яний, духмяний, смачнючий хліб – спечений! Кожному з нас вручили власноруч створену хлібину і сертифікат про успішне завершення навчання з випічки справжнього живого хліба. За вечерею всі хвалили хліб: «Такого смачного хліба ми ще не їли ніколи!»

Хліб! У пошані до нього

Схилимо низько чоло.

Хліб! Це святіше святого

Мир, і життя, і тепло!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 859 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 766 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook