Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні Львівського вищого професійного художнього училища побували у вітражній студії ТМ ArtGlass

Опубліковано: П`ятниця, 15 березня 2019 

min
max

Нещодавно, майстер виробничого навчання за професією «Вітражник» Литвинюк О.А. організував та провів для учнів групи №101 за професією «Живописець, вітражник» в супроводі майстра виробничого навчання Дюг М.А. екскурсію до вітражної студії ТМ ArtGlass, яка розташована за адресою м. Львів, вул. Шептицьких 32.

Відомо, що екскурсії професійного спрямування сприяють фаховому зростанню особистості - це є основою освітнього процесу Львівського вищого професійного художнього училища, адже якість освіти, в значній мірі, залежить від взаємозв’язку виробничого навчання і практики.

Такі екскурсії у форматі позаурочних заходів сприяють залученню молодих педагогічних працівників до навчально-виховного процесу в училищі, адже тільки згуртований і дружний колектив є запорукою успіху освітнього закладу.

Метою, завданням проведення таких екскурсій є: краще ознайомлення учнів з професією «вітражник» та її популяризацією, вдосконалення професійних компетентностей майбутніх вітражників, мотивація працівників до творчого пошуку педагогічних знахідок та сприяння розвитку їх ініціативи.

Сучасна освіта дає простір для виховання особистості та отримання нею доброї фахової підготовки, що формує загальнолюдські цінності та компетентності, потрібні для успішної самореалізації молоді в суспільстві, а педпрацівникам - свободу творчості і розвитку професійності, зокрема опанувати які вчаться молоді педпрацівники під час екскурсій.

Така співпраця у ДНЗ «Львівське ВПХУ» надає можливість майстрові виробничого навчання досягти високих результатів завдяки поєднанню освітнього процесу із сучасним виробництвом.

Вітражна студія ТМ ArtGlass відкрила свої двері для учнів училища. Запрошуючи учнівську молодь до студії, директор вітражної майстерні Тарас Матвійчук, будучи сам випускником ДНЗ «Львівське ВПХУ» 2001 року за професією «Вітражник», майстром виробничого навчання якого був Литвинюк Олександр Анатолійович, з гордістю розповів учнівській юні про навчання в освітньому закладі та акцентував увагу на тому, що найбільший багаж знань учень отримує у профтехучилищі, що доведено його власним прикладом. Директор вітражної студії нагадав присутнім, що наш Львів здавна славиться любов’ю до скла, і львів’ян різноманіттям обробки скла, звісно, не здивуєш, а професія «вітражник», як і саме виготовлення художнього скла існує не перше тисячоліття. Керівник студії ТМ ArtGlass розповів присутнім історію вітражної студії, її досягнення, умови праці та вимоги до працівників. Майстер виробничого навчання Литвинюк О.А. розповів про підготовку вітражників в училищі, вказав, що такі екскурсії – один із напрямів вдосконалення професійних компетентностей майбутніх фахівців. Тарас Матвійчук відзначив актуальність професії вітражника, зокрема зосередив увагу на її перспективах. Львів’яни, відвідуючи колоритні крамнички нашого міста в пошуках подарунків, покупок, хочуть купити щось таке, щоб гарне було і не дорого…, - сказав керівник студії ТМ ArtGlass. Особливо в час економічної нестабільності ми всі в пошуку цікавих, однак не дорогих рішень наших видумкуватих замислів. Таким чином, відкривається безмежний простір для фантазії вітражника, зокрема актуальними є вітражні сувеніри, які ви зможете оглянути, окрім цього виготовляємо вітражі різних видів, лампи, світильники…, що дозволить створити незабутній та ексклюзивний інтер’єр у вашій домівці, а прикраси можуть бути модним акцентом в сучасному образі людини. Тарас Матвійчук організував екскурсію у вітражній студії, яку провела працівниця Анна Павлик, випускниця ДНЗ «Львівське ВПХУ», майстром виробничого навчання якої був Литвинюк О.А. Сьогодні Анна Петрівна працює майстром виробничого навчання в освітньому закладі. Керівник студії ТМ ArtGlass показав присутнім виставку авторських і художніх робіт, представлених у виставкових шафах Магазину - Show-room студії, зокрема колекцію вітражних панно, підсвічників, прикрас….. Майбутні вітражники поринули у творчу атмосферу майстерні та ознайомились з усіма особливостями цієї професії. Дюг Мар’яна Андріївна розповіла учням про формування професійної культури майбутніх фахівців - вітражників.  Олександр Анатолійович зазначив, що організовує екскурсії для зацікавлення учнів, адже, мотивація в роботі - це один із головних елементів успіху.

У вітражній студії працюють колишні учні, випускники нашого закладу, які привітно прийняли «першачків» та ознайомили їх з усіма процесами виготовлення вітражних виробів. Під час екскурсії учні мали можливість підвищити свій професійний рівень, зокрема цьому сприяли проведені наступні майстер-класи із виконання вітражних сувенірів та прикрас, які проводили випускники Львівського вищого професійного художнього училища: Бойко Ольга, Решетнік Юрій, Саламаха Марія, Бережницька Ольга, які сьогодні працюють у вітражній студії ТМ ArtGlass, зокрема наші випускниці, учениці з особливими освітніми потребами, вадами слуху Влада Уланович, Дар’я Шаповалова.

У проведенні майстер-класів активну участь брали учні училища.

Директор студії відзначив високий рівень знань учнів, позитивно оцінив рівень практичної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників і висловив надію, що набута робітнича професія допоможе учням у майбутньому знайти високооплачувану роботу.  

Впродовж екскурсії у творчу атмосферу занурились не лише учні, а й майстри виробничого навчання, які мали приємну нагоду поспілкуватись із колишнім випускником училища – Тарасом Матвійчуком, який зазначив, що не знає, як би склалась його творча доля, якби у юнацькі роки він на життєвій дорозі розминувся із Олександром Анатолійовичем, адже  майстер виробничого навчання – це не професія, це – покликання, це - доля. Майстри виробничого навчання, організувавши екскурсію, подарували учням незабутню зустріч із прекрасним. Вірю, що екскурсія допоможе молоді краще зрозуміти себе і стати добрими фахівцями.     

Керівник вітражної студії під час екскурсії у невимушеній розмові наголосив, звертаючись до учнів, що добрими фахівцями стають усі, хто володіє знаннями і професійними навиками, а успіху досягають лише ті у кого є мрія, ті, хто цілеспрямовані, які не тільки вміють мріяти, але і втілюють мрії у життя. У ТМ ArtGlass  активно впроваджують і використовують таку форму роботи як співпраця із замовником. Можливість долучитися до виготовлення сувеніру надихає замовника до вираження почуттів, емоцій, сприяє розкриттю його потенціалу та допомагає відкрити нові якості особистості (замовника). Таким чином, ми вирішили створити такий комунікаційний майданчик, яким і стала ця майстерня, де є можливість обговорення виробничих питань, обміну досвідом роботи та успішними практиками. Такий  магазин - Show-room студія у Львові єдина. Вітражна студія ТМ ArtGlass – це підприємницький проект Тараса Матвійчука, який успішно впродовж 10 років веде свій бізнес, відтак учні ознайомилися з історією успіху випускника Львівського вищого професійного художнього училища. Такі екскурсії допомагають показати молоді на прикладі конкретної історії успіху Тараса Матвійчука як приносити радість іншим, радіти життю самому і мати велику втіху від того, що ти робиш.

Такі екскурсії є невід’ємною складовою частиною освітнього процесу і практичної підготовки учнів та надихають, дають привід для роздумів, осмислення себе у професії і мотивують до подальшої праці, творчого пошуку. Таким чином, екскурсія досягла своєї мети, адже для учнів було проведено успішний урок життя, зокрема вдалось запалити в учнівських серцях вогник пізнання, творчості, прагнення до успіху…

Олександр Анатолійович висловив слова щирої вдячності керівнику та працівникам майстерні за допомогу в проведенні екскурсії та активну життєву позицію.

На завершення екскурсії Тарас Матвійчук побажав майстрам виробничого навчання Литвинюку О.А., Дюг М.А., учням групи №101 успіхів у професійній діяльності, не зупинятись на досягнутому та постійно перебувати у творчому пошуку.

Позаурочний захід пройшов надзвичайно цікаво та змістовно, кожен учасник екскурсії, повертаючись додому, був сповнений незабутніх вражень.

Адміністрація Львівського вищого професійного художнього училища вдячна керівництву та працівникам ТМ ArtGlass за надану можливість проведення екскурсії.

 Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1436 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1410 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook