Період публікації:

від

до

Категорія:

Екскурсія Львовом учнів Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Опубліковано: Середа, 20 березня 2019 

min
max

Львів — гарне, старовинне місто на заході України. Прекрасні старовинні вулички, львівські трамваї, площа Ринок, Високий замок, всього відразу і не згадати. Він кличе до себе в гості, радо приймає і залишається в пам'яті назавжди. Нещодавно учні Великовільшаницької ЗОШ І- ІІІ ступенів відвідали  це місто.

Мандрівка розпочалася із площі Ринок. Будівля Ратуші, міські фонтани, кам’яниця Бандінеллі, кам’яниця Убальдіні….  Музейні пам'ятки – свідки минулого, розповіли нам про важливі  історичні події нашого краю, життя і побут мешканців Львова і Галичини від найдавніших часів до початку ХХI століття.  Унікальним, єдиним у Східній Європі, є внутрішній дворик  Кам’яниці  Корняка. Італійське подвір’я, як його називають львів'яни, оточене по периметру відкритими аркадами-лоджіями на всіх трьох поверхах. Музейні вечори, літературно-мистецькі заходи чи просто відпочинок за філіжанкою кави у затишній атмосфері дворика просто неба залишають надовго приємні спомини. Унікальна «Чорна кам’яниця» є справжньою перлиною площі Ринок. Ці всі будівлі становлять один ансамбль Львівського історичного музею – одного з найстаріших і найбагатших музеїв України, заснованого у 1893 році. Львівський історичний музей -  це не лише пам'ятки старовини, це й сама атмосфера минувшини, яку зберегли музейні будівлі – перлини львівської архітектури Середньовіччя, Ренесансу. Діти познайомилися з археологічними  пам’ятками, творами живопису, скульптури, графіки, архівними документами, рукописними книгами, стародруками; виробами з металу, шкіри, дерева, скла і порцеляни. Побачили старовинні меблі, годинники, музичні інструменти, фотографії та фотонегативи, зброю, а також пам'ятки нумізматики, фалеристики.

Безперечно, площа Ринок - це дивовижний музей під відкритим небом.

Цікавою та змістовною була екскурсія в галереї одностроїв українських військових формувань від початку XX сторіччя і дотепер. Її провів   засновник цієї галереї і майстер з реконструкції одностроїв львівський художник-дизайнер Богуслав Любів.

В експозиції галереї представлені  однострої українських військових формувань від початку XX сторіччя і дотепер. Серед них – однострої Легіону Українських Січових Стрільців, мундири військ Української Народної Республіки, Української Галицької армії, однострій українських летунів, мундири капеланів армії УНР та Легіону УСС, однострої УПА. Є також реконструкція одностроїв товариств «Сокіл», «Січ» та «Пласт». Крім одностроїв, показані також нагороди, відзнаки та аксесуари українських військовиків. Діти побачили в експозиції цікаві військові мапи, макети української військової авіації, історично-військову літературу. Завершилася експозиція окремим відділом, присвяченим подіям на Майдані та нинішній російсько-українській війні.

У Музеї-Арсеналі  діти  побачили рідкісні зразки вогнепальної та холодної зброї та захисного озброєння ХІІ-ХХ ст. з різних країн Європи, Азії та Африки. Тут виставлена знаменита панорама Грюнвальдської битви авторства Поппеля і Розвадовського.

Втомлені, але сповнені неймовірних вражень діти щасливі повернулися додому.

   Вдихайте магію століть –
повірите без слів,
що причаровує навік
мій неповторний Львів!

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Під знаком Купідона Під знаком Купідона Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 Так ніхто не кохав, Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання. В день такий розцвітає весна на землі І земля убирається зрання… День святого Валентина – дуже ніжне та добре свято, коли люди відкрито говорять про найбільш прекрасне в світі почуття – любов. В цей  лютневий день на душі тепло,...

Переглядів: 845 Коментарів: 0

Відділи освіти

Міжнародна гра зі світової літератури «Sunflower» у Великовільшаницькій ЗОШ І – ІІІ ст. Міжнародна гра зі світової літератури «Sunflower» у Великовільшаницькій ЗОШ І – ІІІ ст. Опубліковано: Понеділок, 02 грудня 2019 Цікаво та пізнавально пройшла Міжнародна гра зі світової літератури «Sunflower» у Великовільшаницькій ЗОШ І – ІІІ ст. Найактивнішими виявилися школярі молодшої та середньої ланки. Діти долучидися до найвищих досягнень світової літератури і культури, загальнолюдських і національних духовних цінностей,...

Переглядів: 508 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook