Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкрите заняття на тему: «Апеляційне та касаційне провадження»

Опубліковано: Четвер, 21 березня 2019 

min
max

Викладач циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталія Захарчук провела відкрите заняття з дисципліни «Судочинство в адміністративних судах» на тему: «Апеляційне та касаційне провадження» в групі ПВ(н)-27. До проведення заняття була запрошена секретар судового засідання Восьмого апеляційного адміністративного суду Соломія Федак.

Метою заняття є ознайомлення студентів з особливостями розгляду справ апеляційної та касаційної інстанцій.

В процесі заняття студентів ознайомили з вимогами до апеляційних та касаційних скарг, оскарження судових рішень в адміністративних справах судом апеляційної та касаційної інстанції, діяльність апарату апеляційного та касаційного адміністративних судів, особливості роботи відділу забезпечення роботи судових палат тощо.

Студенти мали змогу почути від практикуючого спеціаліста як здійснюється оформлення судових справ, фіксування судового засідання технічними засобами, ведення журналу судового засідання, як відбувається судовий процес, особливості його роботи та труднощі, з яким стикається секретар судового засідання. При розгляді питання суду касаційної інстанції, як складової частини Верховного Суду України, що здійснює касаційне провадження в адміністративних справах в Україні, було розказано про структуру роботи судових палат з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів, захисту соціальних прав, виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян тощо.

На занятті була створена доброзичлива атмосфера. Викладачі, використовуючи особистісно-зорієнтований підхід, доносили інформацію до студентів, підтримували з ними діалог та впродовж заняття організовували закріплення вивченого матеріалу опорними запитаннями. Заняття було цікавим як студентам, так і присутнім. Студенти мали змогу задавати запитання і отримувати змістовні відповіді щодо структури та роботи апеляційних адміністративних судів. Аудиторія мала змогу ознайомитись з нестандартним підходом педагогів до проведення заняття.

Студенти ознайомились з інформаційним фільмом про Верховний Суд України, його завдання, функції та структуру. На завершення заняття викладач підвела підсумки проведеної роботи по темі, яка вивчалася. У процесі обговорення відкритого заняття відзначено його практичну цінність, актуальність теми, дотримання повноти викладання програмного матеріалу, постійний міждисциплінарний зв’язок, використання виробничих ситуацій та технічних засобів навчання.

Проведення таких занять дає змогу викладачам значно покращити рівень засвоєння теоретичного навчального матеріалу, формувати практичні вміння та навички, робить навчальний процес цікавими, а студентів спонукає до творчої праці. Отримана інформація дозволить значно підвищити пізнавальний інтерес студентів.

Викладач висловлює щиру подяку секретарю судового засідання Восьмого апеляційного адміністративного суду Соломії Федак за спільне проведення заняття, а студенти – за отриманні практичні знання.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкрите заняття з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів» Відкрите заняття з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів» Опубліковано: Субота, 11 травня 2019 Викладачем циклової комісії підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права Оксаною Ванівською проведено відкрите заняття з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів» на тему: «Вивчення правил продажу продовольчих товарів» у групі...

Переглядів: 340 Коментарів: 0

Вища освіта

Відкрите заняття на тему: на тему: «Учасники виконавчого провадження. Загальні умови та порядок здійснення виконавчого провадження» Відкрите заняття на тему: на тему: «Учасники виконавчого провадження. Загальні умови та порядок здійснення виконавчого провадження» Опубліковано: Четвер, 28 березня 2019 Викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права Леся Федак спільно з керівником Личаківького відділу Державної виконавчої служби Львівського міського управління юстиції Ігорем Шурготом та заступником начальника з питань державної виконавчої служби – начальником Управління державної виконавчої...

Переглядів: 269 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook