Період публікації:

від

до

Категорія:

«Потисни руку чемпіону»

Опубліковано: П`ятниця, 22 березня 2019 

min
max

  Саме такий партнерський проект з бібліотекою-філією №10 (завідувач Марина Старощук) ЦБС для дітей м. Львова успішно реалізується у Львівському училищі фізичної культури. Нагадаю, що він передбачає знайомство користувачів міської дитячої книгозбірні з провідними спортовцями відомого в Україні спортивного закладу. Цього разу до читальної зали бібліотеки училища завітали  шестикласники ліцею №5 м. Львова ім. Іванни та Іллі  Кокорудзів (вч. фізвиховання Наталія Дударенко). Також до спілкування з майстром спорту України, учасницею III юнацьких Олімпійських ігор (2018 р.), дворазовою чемпіонкою та призеркою Європи  серед  юніорів зі стрільби з лука Жанною Наумовою та її наставником, заслуженим тренером України Світланою Колядінцевою долучилися учні 10-Г класу (кл. керівник Уляна Стасишин) училища.

        Розпочав комунікацію давній й відданий приятель училища, історик спорту, письменник, журналіст, філателіст Василь Прухницький, який урочисто взяв автограф у Жанни Наумової  і перший з присутніх потиснув руку чемпіонці. Потому пан Василь розповів про одне з своїх численних захоплень - колекцію автографів світових та українських зірок спорту (в тому числі й вихованців Львівського училища фізичної культури)  і долучив щойно взятий у Жанни автограф до неї. Унікальна колекція п. Василя налічує понад сто власноручних підписів іменитих спортсменів та виставлялась у багатьох містах України. Як зауважує її творець Василь Прухницький: «Автограф являє собою тривкий зв’язок з автором, з подіями. Вважайте, що ви потисли руку чемпіону».

Відтак присутні просто закидали запитаннями чемпіонку та її тренера, потримали у руках справжній спортивний лук та стріли, зазирнули у медальну скарбничку спортсменки, поринули у світ захоплень дівчини поза спортом, а це – малювання та колекціонування значків з різних країн світу.  Катерина Собків - класний керівник Жанни розповіла, як одинадцятикласниця поєднує посилені заняття спортом з навчальною діяльністю.

Читачі дитячої бібліотеки №10 подякували за цікаве спілкування й подарували Жанні Наумовій та Світлані Колядінцевій власноруч зроблені сувеніри. А натомість одержали олімпійські щоденники з автографом чемпіонки Європи зі стрільби з лука Жанни Наумової.

Атмосферний й цікавий захід мотивуватиме спортсменів училища та шестикласників ліцею №5 м. Львова ім. Іванни та Іллі  Кокорудзів досягати більшого, ніж вони мають сьогодні, як у спорті, так і у житті.

Підготувала Олена Сторожук

Фотосупровід заходу (http://ufk.lviv.ua/ua-photogallery-Zhanna_Naumova_u_proekti_Potysny_ruku_chem.html) Андрія Харковського

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook