Період публікації:

від

до

Категорія:

Урочистий захід, присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка

Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 

min
max

Нещодавно, на запрошення адміністрації школи № 20 м. Львова, викладачі циклової комісії мовних дисциплін та представники студентського самоврядування Львівського кооперативного коледжу економіки і права завітали в навчальний заклад для участі в урочистому заході, присвяченому 205-й річниці від дня народження Великого генія українського народу Тараса Шевченка.

Сьогодні образ Кобзара є символом нації та української державності, єдності українців, символом до чесності, правди, самовираження та внутрішньої свободи, що надихає жити, боротися, кохати – як вічна святиня, як уособлення найвищого розуму і непізнаного духу, як невмируща душа.

Талант Шевченка, незвичайна любов до всього рідного, до свого народу, до культури, а також освіта, начитаність, праця над собою – все це було справжнім підґрунтям, щоб стати генієм своєї Батьківщини.

Студенти коледжу намагалися показати значимість постаті Кобзаря для людства, поглибити знання з краєзнавства, сприяти вихованню національної самосвідомості у молоді, прищеплювати любов до рідного дому, національної культури, прагнення бути справжнім українцем; виховувати почуття гордості за Україну та її національного генія – великого Кобзара Тараса Григоровича Шевченка.

Велику мистецьку майстерність для школярів показали учасники драматичного гуртка коледжу Аліса Луцик, Ірина Грицко, Людмила Суворова, Вікторія Павлюк, Тетяна Шапайко, Вікторія Надурак, які поставили інсценівки до творів Шевченка: «Катерина», «Русалка», «Гамалія», «Ярема», «Кріпацьке життя Тараса», «Мені тринадцятий минало», «Тарас та його доля». Художній світ Шевченкової поезії розкрили учасники літературно-музичної композиції «Не воїн – він нескорений поет!». Натхненно звучала для школярів пісня «По діброві вітер віє» у виконанні студенток коледжу – сестер Палюк Марії та Зоряни, під керівництвом культорганізатора коледжу Романа Голиша.

Адміністрація школи висловила щиру подяку викладачам циклової комісії мовних дисциплін, культорганізатору, студентам коледжу за проведений захід, за виховання любові до рідної мови у школярів, формування свідомого громадянина-патріота Української держави.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі вшанували пам’ять Шевченка У Львівському кооперативному коледжі вшанували пам’ять Шевченка Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 В актовій залі Львівського кооперативного коледжу економіки і права відбувся урочистий захід, присвячений 205-й річниці від дня народження Кобзаря. Розпочала урочистість голова циклової комісії мовних дисциплін Леся Мастикаш, яка розповіла про значення творчості Тараса Шевченка для українського народу:...

Переглядів: 541 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі відбувся літературний вечір «Кобзар – найволелюбніша книга усіх часів» У Львівському кооперативному коледжі відбувся літературний вечір «Кобзар – найволелюбніша книга усіх часів» Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого українського народу – Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно...

Переглядів: 293 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook