Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівським студентам провели тренінг щодо захисту прав людини

Опубліковано: Вівторок, 02 квітня 2019 

min
max

Нещодавно в Українському Католицькому Університеті було проведено тренінг, який проводився у рамках Всеукраїнського проекту від «Від мрії до дії» та реалізується Міністерством юстиції України спільно з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» та за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Мета заходу: пропагування правової освіти серед сучасної молоді та залучення якомога більше студентів до вирішення проблем, пов’язаних із реалізацією прав дитини, популяризація знань своїх прав та профілактика правопорушень серед неповнолітніх за допомогою різних активностей.

Під час тренінгу молоді дівчата та хлопці мали гарну нагоду дізнатись про права дитини, які регламентовані Конвенцією ООН про права дитини, наголошували на розбіжностях між правовою регламентацією прав дитини та реальним станом їх дотримання не лише в Україні, але і за кордоном. Студенти і учні вчились відстоювати свою думку та позицію, показали, що вміють аналізувати та критично мислити, є небайдужими та соціально активними.

Протягом другої частини тренінгу учасники були поділені на чотири команди, завданням кожної з яких було створити та презентувати сценарій проведення схожого заходу у своєму начальному закладі.

У заході взяли участь представники різних навчальних закладів м. Львова. Львівський кооперативний коледж економіки і права представляли студенти спеціальності «Право» Вікторія Василів (ПВн-16) та Людмила Суворова (ПВн-27), викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Людмила Бачинська та Наталія Загорбенська.

За активну участь у цьому заході, а також за результатами навчання вихованці кооперативного коледжу отримали Сертифікати.

Заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова зазначила: «На сьогодні важливо і актуально проведення таких тренінгів, адже щоразу, спілкуючись з молодим поколінням, я дивуюся наскільки активну позицію вони займають, наскільки завзято вони відстоюють свою позицію, як вони аргументують і дискутують. Вірю, що саме такі проактивні лідери мають більше шансів переконати своїх однолітків вибрати правильний шлях, ніж ми, дорослі».

Організатори мають надію, що студенти, які взяли участь у тренінгу, поглибили свої знання і перейняли навички, які поширюватимуть серед молоді, у форматі квестів та інтерактивних лекцій.

Студентська спільнота кооперативного коледжу вдячна Міністерству юстиції України та організаторам за проведення та популяризацію таких актуальних для молодого покоління заходів.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти Львівського кооперативного коледжу взяли участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги Студенти Львівського кооперативного коледжу взяли участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги Опубліковано: Понеділок, 20 травня 2019 За підтримки адміністрації ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права» викладач дисципліни «Основи медико-санітарної підготовки» Людмила Плугіна разом зі студентами груп ПВ(н)-18, ГРС-18, ПМ(н)-18 взяли участь в другому семінарі-тренінгу «Надання першої домедичної допомоги», який проходив...

Переглядів: 462 Коментарів: 0

Вища освіта

Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Опубліковано: Середа, 15 травня 2019 Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права викладачами циклової комісії правознавчих дисциплін проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні». Метою наукового заходу стало обговорення і узагальнення науково-пошукової роботи студентів...

Переглядів: 562 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook