Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентки Львівського кооперативного коледжу – учасниці обласної науково-пошукової конференції «Знати – щоб жити»

Опубліковано: Середа, 03 квітня 2019 

min
max

Сучасний світ потребує спеціалістів не тільки з потужнім багажем знань, але й схильних до прийняття неординарних, креативних рішень, здатних до пошуку, експерименту, творчого підходу до поставленої проблеми.

Доброю традицією стало проведення Львівським обласним методичним об’єднанням викладачів хімії, біології та екології ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівщини обласної науково-пошукової конференції серед студентів вищих навчальних закладів І-II рівнів акредитації «Світ навколо нас». Такі заходи щороку проводяться у різних ВНЗ І-II рівнів акредитації, що дає можливість учасникам процесу ознайомитись з матеріальною базою, традиціями, досягненнями, напрямами та спеціальностями підготовки спеціалістів відповідного закладу, сприяє поширенню одержаної інформації серед однолітків, друзів, родичів тощо. Таким чином учасники конференції стають одним з основних джерел професійної орієнтації молоді.

Цей рік не став винятком. Нещодавно на базі Відокремленого структурного підрозділу Львівського автомобільно-дорожнього коледжу Національного університету «Львівська політехніка» відбулась ХІІ обласна науково-пошукова конференція під гаслом: «Знати – щоб жити».

Мета наукового заходу – можливість всебічно розкрити творчий потенціал студента, популяризація наукових знань та пропаганда досвіду студентської дослідної роботи, залучення студентства до наукової діяльності, стимулювання творчої діяльності студентської молоді, обмін досвідом та ідеями між молодими науковцями.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися: Михайло Брегін – директор ВСП Львівський автомобільно-дорожній коледж НУ «Львівська політехніка», Вікторія Телюк – голова методичного об’єднання викладачів хімії, біології та екології та інші, які у своїх промовах привітали учасників конференції та побажали їм здоров’я, гарного настрою, плідної роботи та невичерпного натхнення у науковому пошуку.

З доповідями виступили 42 учасники з закладів вищої освіти Львівщини. Було представлено 17 науково-пошукових робіт у таких номінаціях: «Популяризація здорового способу життя», «Творчий підхід до вирішення екологічних проблем», «Пошуково-дослідницька робота», «Формування екологічних компетентностей у процесі становлення майбутніх фахівців», «Актуальні проблеми сьогодення». Майбутні науковці яскраво й успішно презентували результати своїх наукових досліджень ретельно підготовленими мультимедійними презентаціями. Доповіді учасників заходу були актуальні, цікаві та змістовні. Зміст доповідей відображає високу якість підготовки студентів науковими керівниками.

Львівський кооперативний коледж економіки і права представили студентки спеціальності «Право» Зоряна та Марія Палюх (наукові керівники – викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, викладачі вищої категорії Людмила Плугіна та Олександра Андрущак).

Марія Палюх представила аудиторії своє дослідження на тему: «Побутова хімія як сучасна екологічна проблема людства». В своїй роботі Марія не тільки ознайомила присутніх із сучасними дослідженнями споживання мийних засобів в Україні, а й розповіла про дослідження ринку миючих засобів і їх впливу на довкілля свого регіону проживання – Яворівщини. Наголошено на тому, що стан водойм Яворівщини має високий ступінь забруднення через синтетичні поверхнево-активні речовини та фосфати, які вважаються основними забруднювачами вод. Щоб покращити екологічний стан водойм Яворівщини, на думку Марії Палюх, потрібне: очищення стічних вод, зменшення використання фосфатів населенням у миючих засобах; розробляти менш шкідливі види фосфатів, зменшити евтрофікацію (заростання, заболочування) водойм.

У рамках проведення конференції відбувся конкурс науково-пошукових студентських робіт, об'єднаних гаслом «Недостатньо тільки отримати знання – їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати – треба діяти» (Йоганн Вольфганг фон Гете).

Зоряна Палюх представила на конкурс дослідження на тему: «Друге життя вторинної сировини» (наукові керівники – Людмила Плугіна та Олександра Андрущак).

За результатами оцінювання робіт незалежною експертною комісією Зоряна Палюх отримала почесне II місце.

Традиційно під час конференції проводився конкурс виробів на тему: «Друге життя вторинної сировини», де студенти презентували своє творче бачення перевтіленню використаних речей.

Голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Олена Маньків зауважила: «Ми вдячні за чудову нагоду взяти участь у проведенні конференції «Світ навколо нас» та конкурсі науково-пошукових студентських робіт. Дані заходи, без сумніву, збагатили усіх нас новим досвідом та є дуже актуальними на сьогоднішній час. Конференція була організована бездоганно: все продумано, чітко, виважено. З приємністю констатуємо, що колеги виконують важливу місію – активно залучають молодь до науки. Сподіваємося, що традиція проведення таких заходів збережеться і надалі».

За результатами конференції учасники отримали сертифікати, а переможцям конкурсу науково-пошукових робіт вручили грамоти та подарунки. Студентське самоврядування коледжу та одногрупники пишаються результатами сестер Палюх, адміністрація дякує наставникам – викладачам Людмилі Плугіній та Олександрі Андрущак – за гідну підготовку учасниць в обласній науково-пошуковій конференції серед студентів вищих навчальних закладів І-II рівнів акредитації «Світ навколо нас» та конкурсі науково-пошукових студентських робіт.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Науково-дослідницька конференція на тему: «Розвиток підприємництва, торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність» Науково-дослідницька конференція на тему: «Розвиток підприємництва, торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність» Опубліковано: П`ятниця, 10 січня 2020 Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували та провели науково-дослідницьку конференцію на тему: «Розвиток підприємництва, торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність». Конференція була направлена на підтримку...

Переглядів: 1522 Коментарів: 0

Вища освіта

Студентська науково-теоретична конференція «Особливості митного регулювання в Україні та актуальні проблеми на сучасному етапі» Студентська науково-теоретична конференція «Особливості митного регулювання в Україні та актуальні проблеми на сучасному етапі» Опубліковано: П`ятниця, 31 травня 2019 Нещодавно викладачами циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організовано та проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Особливості митного регулювання в Україні та актуальні проблеми на сучасному етапі». Участь в конференції...

Переглядів: 635 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook