Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентів та школярів запрошують до участі у «круглому столі» «Християнська та ісламська цивілізації доби Середньовіччя: діапазони релігійної, державної, династичної та корпоративної легітимності»

Опубліковано: Середа, 08 травня 2019 

min
max

З метою поглиблення історичних і філологічних знань молодого покоління, посилення національно-патріотичного виховання та задля покращення стану позашкільної соціально-гуманітарної роботи серед юнаків і підлітків Університет митної справи та фінансів спільно з Дніпровським гуманітарним університетом та за сприянням Інституту історії України Національної Академії наук України проводить «круглий стіл» та конкурсний відбір студентських і учнівських доповідей з історії і філології.

«Круглий стіл» присвячено 100-річчю від дня народження видатного американського історика і філолога українського походження Омеляна Пріцака (07.IV.1919-30.V.2006). Він має умовну назву – «Християнська та ісламська цивілізації доби Середньовіччя: діапазони релігійної, державної, династичної та корпоративної легітимності».

Серед ініціаторів проекту та членів оргкомітету – фахівці, які мають великий досвід, наукові ступені докторів і кандидатів наук, високу кваліфікацію та відмінну репутацію в своїй сфері діяльності.

Робота круглого столу розрахована на фахівців з історії, філології, сходознавства, а також на студентів закладів вищої освіти та учнів 9-11 класів (самостійно або під керівництвом свого вчителя чи консультанта).

Серед студентів та учнів – учасників «круглого столу» – буде проведено конкурсний відбір їхніх доповідей. Для переможців конкурсного відбору передбачено винагороди, найкращі роботи будуть надруковані у виданнях Університету митної справи та фінансів або Інституту історії Національної академії наук України.

Орієнтовна тематика роботи «круглого столу»:

  1. Античні витоки сучасної України: пошуки ліній реальної тяглості чи наведення символічних мостів?
  2. Дослідження української громадсько-політичної думки, історіографії та історіософії: від раннього модерна до постмодерна.
  3. Лінгвістичні і філологічні складові творчості.
  4. Тюркський Схід та кочовики південноукраїнських степів: господарські і суспільно-політичні моделі середньовіччя і ранньомодерного часу.
  5. Начала Русі. Хозари і Русь.
  6. Начала Русі. Вікінги і Русь.
  7. Джерела з історії середньовічної Русі: нові підходи до дослідження та інтерпретації.
  8. Міжцивілізаційні контакти в арабо-персидській географічній традиції.
  9. Роль комунікацій в історії держав ранньомодерного часу.
  10. Козацька Україна: гетьмани, козаки, посполиті – націє-творчий проект раннього модерну.
  11. Гарвардська україністика: Harvard Ukrainian Research Institute (HURI) та самопізнання української ідеї.
  12. Лінгвістика та розвиток сходознавчих досліджень в Україні на сучасному етапі.

Організаційний комітет не обмежує творчу активність конкурсантів виключно наведеним переліком тем!

Крайній термін подачі конкурсних робіт – 15 травня 2019 року. Вимоги до оформлення робіт додаються.

Роботи просимо надсилати: електронний варіант на e-mail: teorkafedra@gmail.com; тверду копію (паперовий варіант) з підписом автора та наукового консультанта на адресу: кафедра теорії та історії держави і права Навчально-наукового інституту права та міжнародно-правових відносин, Університет митної справи та фінансів, вул. В. Вернадського, 2/4, Дніпро, 49000.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Проблеми пацієнтів з орфанним захворюванням обговорили під час круглого столу Проблеми пацієнтів з орфанним захворюванням обговорили під час круглого столу Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 У Львівські ОДА сьогодні, 28 лютого, відбувся круглий стіл «День орфанних захворювань», під час якого порушили питання проблем та викликів, з якими щодня стикаються пацієнти України з рідкісним (орфанним) захворюванням. «Ніхто не заперечує, що потрібно ремонтувати дороги, школи та інші об’єкти. Але...

Переглядів: 1260 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Опубліковано: Субота, 11 січня 2020 Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для студентів коледжу круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення». На зустріч було запрошено провідного менеджера...

Переглядів: 1667 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook