Навчально-методичний відділ Львівського палацу естетичного виховання учнівської молоді завжди з приємністю долучається до надзвичайно цікавих та креативних заходів у своїх друзів – Львівській обласній бібліотеці для дітей. Нещодавно спільними зусиллями зорганізували надзвичайно цікаву виховну годину «Історія та особливості галицької кухні» для учнів Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу.
Майбутні кухарі-кондитери з цікавістю довідались, що їв на сніданок Франц Йосиф, що полюбляв на обід Іван Франко, якими бомбонами та халвою щодня ласував Станіслав Лем у найкращій цукерні на Академічній.
«Львівська кухня – це дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської кухні, яку педантичні австрійці впорядкували і зберегли у різноманітних та оригінальних рецептах…», - заінтригувала анотація до книги Ігоря Лильо «Львівська кухня». Саме цю книгу, а також книгу Юрія Винничука «Галицька кухня» та багато інших історично-кулінарних книг взяли за основу для презентації досвідчені бібліотекарі.
Поміж тим учні, методисти та викладачі здійснили віртуальний екскурс в історію галицької кухні та ресторацій і долучились до цікавої гри – «Вгадай страву за словами галицької говірки».
Немає коментарів