Період публікації:

від

до

Категорія:

«В чорно-білих тонах» на Погулянці: в Центрі творчості відбувся конкурс виробів з паперу

Опубліковано: Понеділок, 15 квітня 2019 

min
max

Нещодавно у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбувся обласний конкурс з паперопластики та орігамі «В чорно-білому мажорі». Організовували дійство студія «Равлик» та відділ технічної творчості ЦТДЮГ. Захід складався із двох частин: виставка та парад паперових костюмів «Стильний папір».

Папір прийнято вважати дуже складним і примхливим матеріалом, тому що він рветься, мнеться, погано переносить вологість і зовсім не драпірується, на відміну від тканини. Але багато дизайнерів експериментують з папером. Адже він – екологічно чистий, чудово тримає форму, а найголовніше – завжди під рукою. Ідея змайструвати зі звичайного паперу одяг, або й цілу серію незвичайного вбрання, стала своєрідним викликом для учнів гуртків орігамі, ПТМ, паперопластики та інших, бо таке завдання під назвою «Стильний папір», як одну з номінацій, отримали учасники обласного конкурсу орігамі та паперопластики «В чорно-білому мажорі».

Інша номінація обласного конкурсу – декоративні роботи для оформлення інтер’єру в чорно-білій гамі (стаціонарні або підвісні).

Вихованці студії «Равлик», відділу технічної творчості, відділу образотворчого та ужиткового мистецтва ЦТДЮГ, школярі міст Львова, Дрогобича, Трускавця, Самбора, Борислава, Червонограда, Стрия, Рави-Руської, а також Бродівського, Стрийського, Дрогобицького, Жовківського, Турківського, Сколівського, Кам’янка-Бузького, Золочівського районів області, Жовтанецької ОТГ, опорного закладу «Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2», ЦТДЮГ, ЦНТТУМ ЛМР та ЛОЦНТТУМ взяли участь у виступі та представленні костюмів з паперу «Стильний папір».

«На виставці, що відбулась у виставковому залі ЦТДЮГ, було представлено 76 робіт у вишуканій чорно-білій гамі, а згодом у концертній залі відбувся парад костюмів з паперу, де взяли участь 104 учасники. Серед конкурсантів було багато костюмів, представлених у вигляді різних пташок; це справжня весна, і ми її святкуємо…», - прокоментувала цей захід керівник студії «Равлик» ЦТДЮГ Зоя Богдан.

На сцені було дійсно справжнє шоу, адже учасники конкурсу не лише демонстрували костюми, але й попередньо виготовили його самі. Та й загалом, в певній мірі, конкурсанти розвіяли стереотип, що папір – дуже складний і примхливий матеріал. Також цей конкурс увійшов в історію ЦТДЮГ, позаяк має найбільшу кількість учасників за всі роки його існування.

Прикрасили захід своїми виступами учні Школи народного танцю «Серпанок» та етногурт «Жива».

Матеріал підготував Роман Гаврилів, учень Школи журналістики ЦТДЮГ

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Визначено переможців конкурсу «Твори і перемагай» Визначено переможців конкурсу «Твори і перемагай» Опубліковано: П`ятниця, 19 квітня 2019 Нещодавно відділ технічної творчості Центру творчості дітей та юнацтва Галичини провів 22 змагання на першість м. Львова «Твори і перемагай» з технічної творчості за трьома напрямками діяльності: початкове технічне моделювання, електротехнічне моделювання у двох вікових категоріях та радіотехнічне моделювання. Переможці...

Переглядів: 523 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

У Львові пройшов конкурс з ужиткового мистецтва «Таланти твої, Україно» У Львові пройшов конкурс з ужиткового мистецтва «Таланти твої, Україно» Опубліковано: Четвер, 18 квітня 2019 Вже традиційно навесні у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходить обласний конкурс з ужиткового мистецтва «Таланти твої, Україно». «З бабусиної скрині» – такою була тематика цьогорічного ужиткового конкурсу, його мета – збереження народних промислів та традицій. Організаторами конкурсу...

Переглядів: 409 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook