Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові провели четверту Міжнародну науково-практичну конференцію з хореографії

Опубліковано: Середа, 17 квітня 2019 

min
max

Нещодавно у Львові відбулася четверта Міжнародна науково-практична конференція «Педагогічні, психологічні та медико-біологічні аспекти в хореографії та спорті».

Організаторами заходу виступили відділ спортивно-туристичної та фізкультурно-оздоровчої роботи Центру творчості дітей та юнацтва Галичини спільно з кафедрою режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, кафедрою хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Конференція на тему хореографічного мистецтва – це унікальне явище. Воно потребує осмислення для практиків, людей, які займаються в хореографічному колективі, науковців, які займаються історією хореографічного мистецтва. Наша конференція проходить вже вчетверте і збирає фахівців не лише з хореографії, а й з медичної галузі, спорту. Ми обговорюємо питання, пов’язані з усіма аспектами хореографічної діяльності – від дитячого віку до професійного танцівника, від аматорського колективу до артиста професійного театру», - зазначив доцент кафедри хореографії та режисури ЛНУ ім. І. Франка Олександр Плахотнюк.

Директор Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, кандидат педагогічних наук Олег Кузик зауважив, що хореографічне мистецтво сьогодні перебуває у постійному русі. «Формат науково-практичних конференцій був більш притаманним у попередні роки для гуманітарних та технічних наук базових предметів освітнього процесу. Мистецтво залишалося на рівні практичних показів та семінарів. Термін «хореологічні науки» довго завойовував своє місце у хореографічній спільноті. Вперше ще у 2000-х роках цим терміном послуговувався Олег Голдрич, заслужений працівник культури України і хореограф з 45-річним стажем практичної роботи на посаді викладача хореографічних дисциплін і постановника танців. Маючи хореографічну освіту, великий досвід і університетську освіту, він розумів необхідність наукових діалогів і дискусій навколо тем танцювального мистецтва. Хореологія як наука почала активно входити в лексикон хореографічних дискусій і сьогодні дає колосальні плоди методичних зустрічей хореографів-однодумців», - сказав Олег Кузик.

На його думку, науково-практична конференція, яка відбулася в ЦТДЮГ «Погулянка», продемонструвала велику зацікавленість хореографів до фахового наукового діалогу, обмін досвідом, пошук універсальних методик навчання. Головне – цей захід проводили спільно навчальні заклади вищої та позашкільної освіти.

Майстер спорту України з гімнастики, завідувач відділу спорту ЦТДЮГ Олександра Єсіпова зазначила, що хореографія і спорт працюють разом. «Все, що стосується спортивного травматизму, стосується і хореографії. Тому ця конференція – дуже важлива. Наші викладачі мають знати і вміти запобігати травматизму на своїх заняттях. Дуже сподіваюся, що нам це вдаватиметься і до нас наступного разу приїде ще більше медиків, професійних реабілітологів, які навчать наших викладачів як запобігати травматизму на заняттях», - сказала Олександра Єсіпова.

В рамках конференції також відбувся мистецький вечір, присвячений пам’яті провідного діяча хореографічного мистецтва України, хореографа, балетмейстера-постановника, доцента кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка Едуарда Бутинця.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Погулянці провели майстер-класи з європейської програми хореографії На Погулянці провели майстер-класи з європейської програми хореографії Опубліковано: Вівторок, 16 квітня 2019 Березень 2019 року у відділі спортивно-туристичної та фізкультурно-оздоровчої роботи видався дуже насиченим. Проте однією із найвизначніших подій місяця можна вважати організацію клубом спортивного бального танцю «Віка Данс», на чолі з керівниками Вікторією та Максимом Ільїнових, серію майстер-класів...

Переглядів: 327 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Звіт про проведення VI обласного відкритого фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Галицькі барви – 2017» Звіт про проведення VI обласного відкритого фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Галицькі барви – 2017» Опубліковано: П`ятниця, 07 квітня 2017 Відповідно до листа Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 20.03.2017 р. № 07-08/1031, з метою популяризації в дитячо-юнацькому середовищі інтересу до хореографічного мистецтва на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини був проведений VI обласний відкритий...

Переглядів: 1388 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook