Період публікації:

від

до

Категорія:

На Золочівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр (+ВІДЕО)

Опубліковано: Вівторок, 16 квітня 2019 

min
max

Сьогодні, 16 квітня, у Золочеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), де надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття.

Участь у відкритті взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Нас сьогодні тут зібрала велика любов, без якої не можна зробити жодної доброї справи, не можна змінити світ на краще. Розвиток і соціалізація діточок – надзвичайно важливе питання. Такі центри забезпечують однакові можливості на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. Хочу подякувати усім, хто хоч на краплину своєю працею, своїм здоров’ям долучився до цієї доброї справи. Програма, започаткована дружиною Президента, покликана, перш за все, зробити наш світ добрішим. Зробити цих діток повноправними членами суспільства – це справа не лише вихователів та батьків, це стосується кожного з нас», - наголосив Олег Синютка.

У приміщеннях інклюзивно-ресурсного центру створені умови безбар'єрного доступу для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату, зокрема пандуси та спеціально обладнаний санвузол.

Також облаштували кімнати для первинного прийому дітей та консультацій, кабінет практичного психолога, кабінет вчителя-логопеда, кабінет вчителя-реабілітолога, методичний кабінет, кабінет директора. Для організації свят та дозвілля дітей з особливими потребами наявна актова зала. Діти з особливим потребами мають можливість отримувати реабілітаційні послуги в басейні та соляній кімнаті.

В інклюзивно-ресурсному центрі працюють 5 фахівців: директор, 2 практичні психологи, вчитель-логопед та вчитель-реабілітолог.

На облаштування приміщень Золочівського інклюзивно-ресурсного центру використано 251 844 грн коштів державної субвенції та 35 000 грн спонсорської допомоги.

Зазначимо, у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Золочівського району за інклюзивною формою навчання навчається 14 дітей з особливими освітніми потребами. У 12 класах закладів загальної середньої освіти та в 1 групі закладу дошкільної освіти організовано інклюзивну форму навчання. Загалом інклюзивну форму навчання в закладах освіти Золочівського району організовано з 2013 року.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Пустомитах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами У Пустомитах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами Опубліковано: Понеділок, 15 квітня 2019 Сьогодні, 15 квітня, на базі Пустомитівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), де надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття. В урочистих заходах взяли участь директор департаменту освіти...

Переглядів: 335 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

У Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центр У Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центр Опубліковано: П`ятниця, 15 лютого 2019 Сьогодні, 15 лютого, у Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центр. У ньому надаватимуть корекційно-розвиткову та адаптаційну допомогу дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, а також допомагатимуть їх соціальній інтеграції. Участь у відкритті взяв заступник голови...

Переглядів: 1396 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook