Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові пройшов конкурс з ужиткового мистецтва «Таланти твої, Україно»

Опубліковано: Четвер, 18 квітня 2019 

min
max

Вже традиційно навесні у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходить обласний конкурс з ужиткового мистецтва «Таланти твої, Україно». «З бабусиної скрині» – такою була тематика цьогорічного ужиткового конкурсу, його мета – збереження народних промислів та традицій.

Організаторами конкурсу виступили департамент освіти і науки Львівської ОДА та Центр творчості дітей та юнацтва Галичини.

У конкурсі взяли участь близько 140 учасників трьох вікових категорій: І категорія – 7-10 років; ІІ категорія – 11-14 років; ІІІ категорія – 15-18 років. Було представлено вісім ужиткових напрямків, зокрема, ткацтво, килимарство, бісероплетіння, українська народна вишивка, український народний костюм, художня обробка дерева, кераміка, писанкарство та плетіння з природних матеріалів.

«Конкурс «Таланти твої Україно» буває ужитковий і образотворчий, кожен рік напрямок чергується, цьогоріч – ужитковий. Він – унікальний, більше таких конкурсів немає, принаймні на Львівщині. Навіть до нас приїжджають учасники з Житомирщини вже не перший рік. Діти три години працювали над конкурсною роботою», - зазначила керівник відділу образотворчого та ужиткового мистецтва ЦТДЮГ Христина Кушнір.

«Працівники Палацу створюють всі умови для дітей, що вирішили позмагатись, за що їм – велика подяка. Учасники цих двох творчих змагань малюють чи виготовляють мистецькі вироби в присутності строгої комісії. Тому участь у цих конкурсах беруть дійсно сміливі діти», –- зазначила учасниця Роксоляна Садова.

Роботи учасників захоплювали різноманітним кольоровим та композиційним вирішенням.

Матеріал підготував Роман Чех, учень Школи журналістики ЦТДЮГ

Немає коментарів

Схожі статті:

Визначено переможців конкурсу «Твори і перемагай» Визначено переможців конкурсу «Твори і перемагай» Опубліковано: П`ятниця, 19 квітня 2019 Нещодавно відділ технічної творчості Центру творчості дітей та юнацтва Галичини провів 22 змагання на першість м. Львова «Твори і перемагай» з технічної творчості за трьома напрямками діяльності: початкове технічне моделювання, електротехнічне моделювання у двох вікових категоріях та радіотехнічне моделювання. Переможці...

Переглядів: 524 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

«В чорно-білих тонах» на Погулянці: в Центрі творчості відбувся конкурс виробів з паперу «В чорно-білих тонах» на Погулянці: в Центрі творчості відбувся конкурс виробів з паперу Опубліковано: Понеділок, 15 квітня 2019 Нещодавно у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбувся обласний конкурс з паперопластики та орігамі «В чорно-білому мажорі». Організовували дійство студія «Равлик» та відділ технічної творчості ЦТДЮГ. Захід складався із двох частин: виставка та парад паперових костюмів «Стильний папір». Папір...

Переглядів: 326 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook