Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні Міжрегіонального ВПУ залізничного транспорту змагалися у мовному конкурсі

Опубліковано: Понеділок, 22 квітня 2019 

min
max

Нещодавно на базі Міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту між учнівськими групами відбувся мовний конкурс веселих та кмітливих «Плекаймо пісню, мову та звичаї»за сценарієм навчально-методичного відділу Львівського державного Палацу естетичного виховання учнівської молоді.

Мова – це не лише засіб спілкування, а те, що живе у наших серцях з дитинства і передається нам з покоління у покоління. У розмаїтті української культури є гумор, багаті фольклорні та сучасні традиції. Учні дуже влучно і творчо зуміли це відчути та відтворити.

У конкурсі веселих та кмітливих команди розшифровували українські народні прислів’я, були справжніми галичанами, а саме: вивчали галицьку балачку та шукали літературні відповідники, викорінювали русизми та перекладали словосполучення на швидкість.

Капітани команд показали своє знання творчості Т.Г. Шевченка у спеціальному конкурсі «Юні шевченкознавці».

Традиційно, у конкурсі веселих та кмітливих найцікавішим і найочікуванішим є конкурс «Домашнє завдання». Цей конкурс був несподіванкою для глядачів, але невипадковим для КВК. Усім відомо, що 2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні на державному рівні. Цьогоріч Україна відзначає 25-річчя дружби з Китайською Республікою. Це означає, що ми ближче знайомимося з культурою та колоритом цієї незвичайної країни і, звісно, маємо своє молодіжне бачення того, як би ми зустріли китайців у себе на Батьківщині. Учасники мали уявити, що китайська делегація завітала у навчальний заклад, і показати, у який спосіб зустрічатимуть та вітатимуть почесних гостей.

Усі традиційні частини мовного КВК були наповнені художньою самодіяльністю, оригінальним гумором також потішили конкурси для уболівальників та жартівливі призи.

Почесне журі представляла дирекція навчального закладу (директор – Матвіїв І.І., заступник з НВР – Чупа Л.Й.) та викладач-мовник Куліковська Н.М.

Команди «Львівські провідники» (група 104) та «Драйв» (група 7) зайняли 2 місце. Перше місце виборола команда «Помада» групи 204. Учні були нагороджені почесними грамотами та призами.

На завершення свята директор МВПУ залізничного транспорту побажав цінувати, плекати рідну мову та звичаї, адже лише від молоді залежить майбутнє нашої країни.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учениця Львівського ВПУ № 20 – серед переможців всеукраїнського конкурсу творчості Учениця Львівського ВПУ № 20 – серед переможців всеукраїнського конкурсу творчості Опубліковано: П`ятниця, 18 жовтня 2019 Нещодавно у м. Києві в Українському державному центрі позашкільної освіти відбувся Всеукраїнський конкурс творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». Навчально-методичний відділ Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді щороку активно долучається до конкурсу та...

Переглядів: 597 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Танцювальне подвір’я – 2019» Відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Танцювальне подвір’я – 2019» Опубліковано: П`ятниця, 22 лютого 2019 Всесвітній День закоханих Львівський державний палац естетичного виховання учнівської молоді зустрів обласним конкурсом хореографічного мистецтва «Танцювальне подвір’я – 2019» серед ПТНЗ міста Львова та області (в рамках обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності ПТНЗ «Творчості проміння золоте»). Танцювальні...

Переглядів: 324 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook