Період публікації:

від

до

Категорія:

23 квітня – Всесвітній день Книги й авторського права

Опубліковано: Середа, 24 квітня 2019 

min
max

Книга – джерело знань, освіченості й ерудиції – про це знають навіть наймолодші читачі. Водночас вона виступає чудовим засобом самовиражєення, просвіти та комунікації для свого автора. Мабуть, саме тому ООН у далекому 1995 році започаткувала традицію святкувати Всесвітній день Книги й авторського права. Навіть дату вибрали не випадково, адже саме цього дня помер Мігель де Сервантес, автор славнозвісного «Хитромудрого ідальго Дона Кіхота з Ламанчі».

Зрозуміло, що популяризацію книг і читання не можна звести до одного дня в році, проте саме 23 квітня щорічно відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. Зокрема, проголошення Всесвітньої столиці книги, проводять виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.

В усьому світі цього дня купують, дарують і читають книжки. До речі, на батьківщині М. Сервантеса цю дату святкують конкурсом – безперервним читанням «Дона Кіхота». Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, рушієм його духовного розвитку, тісно поєднувала покоління, передаючи мудрість пращурів дітям.

Принагідно хочемо привітати всіх письменників, видавців і бібліотекарів із чудовим святом! А всім читачам бажаємо нових відкриттів і захоплюючих мандрівок у книжковий світ!

Зав. бібліотеки
Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2
ім. М. Шашкевича
О.В. Тихонька

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2 вшанували память загиблих в Афганістані Учні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2 вшанували память загиблих в Афганістані Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого учні Золочівського ОЗЗСО №2 вшанували память загиблих в Афганістані. Представники учнівського самоврядування провели інформаційну хвилинку в усіх класах.Учні 8-9 класів відвідали могилу Пелеха Володимира Володимировича,який загинув у 1984 р. та памятник загиблим в Афганістані,запаливши лампадку...

Переглядів: 763 Коментарів: 0

Відділи освіти

Засідання Школи молодого вчителя Засідання Школи молодого вчителя Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 13 лютого 2020 року у Золочівському ОЗЗСО №2 відбулося засідання Школи молодого вчителя (ШМВ). Керівник Кальченко С.Р. показала майстер-клас "Вміння уникати конфліктів або майстерно їх вирішувати". Практичний психолог закладу Сембай М.С. провела заняття з елементами тренінгу для молодих вчителів "Вчитель...

Переглядів: 525 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook