Період публікації:

від

до

Категорія:

День пам’яті та примирення у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст.

Опубліковано: П`ятниця, 10 травня 2019 

min
max

8 травня в День пам’яті та примирення в Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшла лінійка, присвячена річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як і мільйони українців, в цей травневий день наші учні згадали сумні роки війни, розповіли присутнім про героїчне минуле нашого народу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто ціною свого життя зупинив фашистську навалу.

Про нелегкі будні на сході України у сучасні дні, про свої успіхи та невдачі, про тих, хто загинув на полі бою учням розповів земляк, учасник бойових дій 72 бригади, командир відділення Віталій Чорний.

З болем в очах він і розповів школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Ретельно підбираючи слова, згадував жахіття цієї нав’язаної нам війни. Із тремтінням у голосі згадував  своїх побратимів, які навічно залишилися лежати у донецькій землі. 

Учні школи радо вітали земляка, поділилися власними думками про події на Сході України, поставили запитання, які їх хвилювали, висловили теплі й щирі побажання молодому бійцю. У свою чергу Віталій -  надав учням відверті відповіді, поділився теплими спогадами, передав частинку своєї енергії, мужності й оптимізму.

У ході зустрічі панувала атмосфера патріотизму і довіри. Школярів надихнув запал юнака, його прагнення захищати Батьківщину і віра в перемогу. Вражені зустріччю, учні школи вирішили активно допомагати бійцям, які захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України. Саме такими хочеться бачити наших учнів і саме про таку сильну і незалежну Україну мріє кожен із нас. 

Час сплинув непомітно. Майже годину діти, затамувавши подих, слухали розповідь, запитували, спілкувались. Ніхто не залишився байдужим. Школярі та вчителі поставили гостю багато запитань, залюбки потисли руку герою й побажали Божої опіки у справі захисту рідної землі.

Зустріч завершилася обіцянкою нової зустрічі в стінах школи.  

Такі зустрічі допоможуть дітям на прикладі воїнів АТО навчитися шанобливому ставленню до Батьківщини, а також зрозуміти, що Україна  єдина, неподільна і миролюбна держава та відчути гордість за наших захисників Вітчизни

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого 2020 р. директор Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрій Савчук (а він і учитель української мови й літератури) провів відкритий урок. Допомагали йому в цьому учні 8-го класу. На уроці вони поглиблювали свої знання про узагальнювальні слова при однорідних членах речення, розвивали при цьому пунктуаційну...

Переглядів: 728 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Середа, 18 грудня 2019 В рамках тижня права у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів. Серед них: інформаційні хвилини в 5-11 класах, класними керівниками 1-4 класів були проведені тематичні виховні години. На завершення тижня вчителем права та історії Криницьким Т.О. було проведено правовий брейн-ринг «Свої...

Переглядів: 843 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook