Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі провели конкурс писанок

Опубліковано: П`ятниця, 10 травня 2019 

min
max

Великдень – одне з найбільших найсвітліших християнських свят, кожна домівка готується до святкування найвеличнішого свята Воскресіння Христового. Господині упорядковують хатні справи, господарі приводять до ладу подвір’я. До свята готуються заздалегідь – печуть паски, роблять крашанки й писанки.

Доброю традицією стало у Львівському кооперативному коледжі економіки і права, за підтримки адміністрації коледжу та студентського самоврядування, напередодні Великодня встановлення святкового деревця з писанок, щоб наповнити навчальний заклад затишком і теплом в очікуванні свята. Для оформлення деревця був організований конкурс писанок серед студентів та викладачів навчального закладу.

Метою конкурсу-виставки є відродження українських звичаїв та обрядовості з писанкарства, привернення уваги до символічного значення цього невід’ємного атрибуту Великодніх свят, естетичного виховання серед студентства, водночас це – свідчення любові молодого покоління до наших українських традицій, збереження високої національної свідомості, виховання творчого сприйняття світу, віри у велику силу Божого Воскресіння.

Наші прадіди казали, що у світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки. Кожна писанка – це ніби маленький світ. Тут і небо із зорями, і вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, і засіяне поле, і трибанні церкви – усе вималюване у певному порядку для того, аби підтримати лад та рівновагу у нашому світі.

Конкурсанти виготовили такі різні красиві роботи, що журі, яке складалось з адміністрації коледжу, профкому та членів студентського самоврядування, вирішило усі писанки повісити на деревце.

На завершення представники адміністрації та організатори конкурсу привітали усіх присутніх з наступаючими Великодніми святами. Нехай писанки милують око на святковому деревці.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 762 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 693 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook