Період публікації:

від

до

Категорія:

Обговорюємо проект Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»

Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 

min
max

29 травня в ЛОІППО відбувся ІІ етап обговорення проекту Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників». Участь в обговоренні взяли провідні працівники інституту, методисти районних і міських методичних кабінетів (інформаційно-методичних центрів),  а також директори та заступники директорів, які представляли ОТГ Львівської області. Модератором був заступник директора інституту, доцент І.З. Танчин.

Перед учасниками круглого столу стояло складне завдання: на основі отриманих за результатами обговорення у закладах загальної освіти та узагальнених на підсумкових круглих столах в районах і містах області зауважень і пропозицій до проекту виробити підсумковий документ, що відображатиме узгоджену позицію педагогічних та науково-педагогічних працівників Львівщини.

Для результативнішої роботи учасники круглого столу об’єднались у чотири групи,  кожна з яких працювала над частиною  отриманих до тексту проекту пропозицій. Перша група розглядала і узагальнювала надіслані в інститут загальні зауваження до проекту Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників; решта груп – конкретні зауваження до окремих розділів цього проекту. Після тривалого обговорення спікери груп представили його результати.

Учасники круглого столу вирішили, що винесений на громадське обговорення нормативний документ містить низку суперечностей та неузгодженостей процедурного характеру, що ставить під загрозу його виконання.  Вони висловилися за необхідність розділити цей документ на два: один має описувати порядок підвищення кваліфікації педагогів, інший– науково-педагогічних працівників. Було також схвалено пропозиції: а) уніфікувати обсяг годин підвищення кваліфікації для педагогічних працівників коледжів, шкіл, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних закладів освіти; б) передбачити можливість перерахунку розподілених педрадою коштів на підвищення кваліфікації на рахунки педагогам. На думку учасників круглого столу внесення у документ названих змін:

- унеможливить корупційні схеми у системі підвищення кваліфікації;

- дебюрократизує роботу директора (чи/та заступників);

- підвищить відповідальність вчителя за свій професійний розвиток;

- гарантує реальний вибір учителем місця, форм і видів свого навчання.

Названі, а також інші пропозиції, відібрані у ході жвавої дискусії за кожним з пунктів проекту, увійдуть у підсумковий документ круглого столу. Ухвалу буде оприлюднено на сайті інституту та скеровано у Міністерство освіти і науки України.

Немає коментарів

Схожі статті:

Т. Г .Шевченко - великий  співець України Т. Г .Шевченко - великий співець України Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 Т. Г. Шевченко - великий  співець   України.6 березня у 3 класі Золотковицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Мостиського району під керівництвом учителя Лабик М.В. було проведено навчальний проект "Т. Г.Шевченко - великий  співець України". Учні активно брали  участь у розробці проекту: шукали...

Переглядів: 2749 Коментарів: 0

Відділи освіти

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 542 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook