Період публікації:

від

до

Категорія:

Перше Причастя, перша зустріч з Богом

Опубліковано: Середа, 19 Червня 2019 

min
max

         Кожна урочиста подія чи свято в людському житті глибоко закарбовується в нашій пам'яті? Особливо, коли ця подія торкається духовної сторони буття людини. Така важлива і незабутня подія – свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя відбулося 16 червня 2019 року, в День Святої Трійці, у житті третьокласників НВК «Гірненський ЗНЗ І – ІІІ ст. - ДНЗ» Стрийського району у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Гірне.

         Старанна попередня підготовка сприяла тому, що цей день діти та їхні батьки очікували з нетерпінням. Адже це не просто урочистий момент в житті, а перший крок в доросле свідоме християнське життя. Подію Першої сповіді необхідно вважати знаковим переходом від безтурботного дитинства до повсякденного усвідомлення  відповідальності за свої вчинки.

         Щоб свідомо приступити до Першої Святої Сповіді та Урочистого Святого Причастя, маленькі християни ретельно готувалися. Цій такій важливій у їхньому житті події передувало навчання, яке з ними проводив отець декан Григорій Шептицький. І слід сказати, що всі діти старанно вчилися, чекали, коли настане той день, коли вони зможуть приступити до сповіді та прийняти Святе Причастя.

         Мить, коли діти з хрещеними батьками, рідними, вчителями наблизились до храму, була надзвичайно хвилюючою. Назустріч їм вийшов о. Григорій, який з молитвою на устах завів усіх до храму.

         Свята Літургія була довшою, ніж звичайно, але маленькі українці поводили себе чемно, уважно слухали Слово Боже, дуже впевнено і виразно промовляли молитви. Якби ви бачили, з яким хвилюванням  і як обережно приймали Святі Дари, їхні очі світились щастям. У цей день, вони були схожі на маленьких ангеликів, які приходять до Господа Бога, щоб Він їх благословив і допоміг у всіх їхніх починаннях у християнському житті.

         Отець Григорій звернувся до дітей та їх родин із вітальним словом, побажавши кожному першопричаснику Божого благословення і Божого зміцнення на дорозі християнського життя.

Немає коментарів

Схожі статті:

Знай українське! Знай українське! Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 02.03.2020 р. у НВК «Гірненський ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Стрийського району  відбулося практичне заняття районного методичного об’єднання класних керівників «Ключові компетентності НУШ у формуванні національної свідомості школяра». Класні керівники 5 класу Пекарюк М. І. та 8 класу Гресько О. С. провели...

Переглядів: 915 Коментарів: 0

Відділи освіти

Поїздка учнів НВК «Гірненський ЗНЗ І – ІІІ ст.. - ДНЗ» у ВПТУ № 8 Поїздка учнів НВК «Гірненський ЗНЗ І – ІІІ ст.. - ДНЗ» у ВПТУ № 8 Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 19 лютого 2020 року учні 8 та 9 класів НВК «Гірненський ЗНЗ І – ІІІ ст. - ДНЗ» Стрийського району під керівництвом заступника директора з виховної роботи Андрусейко Б. Р. здійснили поїздку у Вище професійно-технічне училище №8 м. Стрия з нагоди Дня відкритих дверей Для учнів провели екскурсію закладом,...

Переглядів: 651 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook