Період публікації:

від

до

Категорія:

З початку червня за кошти обласного бюджету оздоровили майже тисячу дітей пільгових категорій

Опубліковано: Четвер, 27 Червня 2019 

min
max

За кошти обласного бюджету департамент соціального захисту населення закупив понад дві тисячі путівок для оздоровлення дітей на узбережжі Чорного моря та у закладах Львівської області. Відтак, з початку червня оздоровили майже тисячу дітей пільгових категорій.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, під час брифінгу.

«Станом на сьогодні більше ніж 300 дітей відпочили на узбережжі Чорного моря та більше як 600 – у закладах Львівської області. Таких дитячих закладів працює 12, з яких 3 – санаторного типу і 9 – оздоровлення та відпочинку. Ці заклади отримали усі необхідні дозвільні документи для проведення кампанії з оздоровлення. Якщо говорити про заклади, які не є визначені дитячими, але прийматимуть групи дітей, то відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, вони повинні повідомляти місцеві органи влади і відповідні служби повинні здійснити перевірку. Дуже рекомендуємо батькам також перевіряти, чи заклади мають усі дозвільні документи і чи вони готові, щоб там проводилась відпочинкова кампанія», - зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Також Наталія Кузяк зазначила, що за кошти державного бюджету у таборах «Артек» та «Молода Гвардія» оздоровили з початку року понад 600 дітей пільгових категорій.

«Ці табори функціонують без відриву від навчального процесу, і діти можуть там відпочивати упродовж року», - зазначила Наталія Кузяк.

Як повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, на базі закладів загальної середньої освіти у червні організували 448 пришкільних таборів відпочинку з короткотривалим перебуванням, а також 65 таборів з денним перебуванням дітей.

«Пришкільні табори діяли практично на всій території області, і у них відпочили майже 23 тисячі дітей. З 10 по 24 серпня плануємо провести ще один англомовний табір «GoGamp» на базі Міженецької ЗОШ № 1. Окрім того, у системі освіти ми маємо ще чотири табори відпочинку: табір «Росинка» у Жовківському районі, табір «Сокіл» у Золочівському та два табори у Сколівському районі, у яких мають можливість оздоровитись діти з цих районів та учні шкіл м. Львова», - зазначила Любомира Мандзій.

Зазначимо, кожна дитина перед табором повинна пройти медичне обстеження та мати довідку про стан здоров’я. Медики закликають батьків не легковажити цим, адже адміністрація табору повинна володіти інформацією щодо наявності алергій, особливості харчування тощо.

Детальнішу інформацію щодо отримання путівок та переліку дитячих закладів оздоровлення можна дізнатись за посиланням.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Впродовж червня у шкільних таборах відпочили майже 23 тисячі дітей Впродовж червня у шкільних таборах відпочили майже 23 тисячі дітей Опубліковано: Вівторок, 18 Червня 2019 Впродовж червня в області функціонують 514 таборів, у яких відпочили 22 937 дітей. Про це сьогодні, 18 червня, зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. «Пришкільні літні табори працюватимуть на базі закладів освіти. Такі табори – одна із складових щодо забезпечення...

Переглядів: 1026 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

На оздоровлення дітей скерують понад 16 млн грн На оздоровлення дітей скерують понад 16 млн грн Опубліковано: Понеділок, 03 Червня 2019 Цьогоріч протягом літнього періоду планують оздоровити більше 28 тисяч дітей з Львівщини. Відтак, у 2019 році послуги з оздоровлення та відпочинку дітей плануються надавати 12 закладів, з яких 3 – санаторного типу і 9 – оздоровлення та відпочинку. Про це сьогодні, 3 червня, йшлося під час апаратної...

Переглядів: 867 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook