Період публікації:

від

до

Категорія:

Українські школи та університети мають шанс відкрити філіали #ДівчатаSTEM

Опубліковано: Четвер, 27 Червня 2019 

min
max

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», за підтримки UNFPA Ukraine, Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні та Інституту модернізації змісту освіти запрошує активних представниць шкіл та університетів долучитися до створення філіалів #ДівчатаSTEM.

STEM – це абревіатура від Science – наука, Technology – технології (інформатика, технології), Engineering – інженерія (робототехніка, 3D-моделювання) та Mathematics – математика.

Дівчата STEM – це всеукраїнська програма, спрямована на збільшення кількості дівчат у технологічних професіях. За три роки було проведено багато ініціатив, серед яких – менторська програма, хакатони для дівчат та вчителів, розроблено тематичний комікс. На численні прохання учасниць організатори та партнери програми ініціюють створення розгалуженої мережі філіалів спільноти #ДівчатаSTEM по всій Україні. Відтепер кожна дівчина, яка цікавиться технологічними спеціальностями, матиме змогу долучитися до STEM-філіалу у власному навчальному закладі, реалізовувати STEM-проекти та створювати мережу талановитих дівчат у своєму селі чи місті.

Основна діяльність філіалів буде скерована на впровадження та підвищення обізнаності про STEM як провідний підхід до навчання в Україні. У рамках ініціативи учасниці зможуть організовувати різноманітні освітні активності, спрямовані на викорінення гендерних стереотипів при виборі професій, та допомагатимуть ученицям у реалізації їх власних STEM-проектів.

«Програма #ДівчатаSTEM йде в регіони, щоб кожна дівчинка, зацікавлена у технологіях, мала можливість реалізувати свій потенціал. Це означає ще більше проектів, більше шансів і більше дівчат в STEM», - говорить Марина Саприкіна, засновниця ініціативи Дівчат STEM, голова Правління CSR Ukraine.

«Сприяння самореалізації дівчат, а особливо у сфері STEM, є одним із основних пріоритетів в нашій роботі, - зазначає Наталія Кошовська, програмна аналітикиня Фонду ООН у галузі народонаселення. – Ми працюємо над впровадженням гендерно-чутливих підходів у викладанні STEM-дисциплін у школі задля забезпечення рівних прав і можливостей дівчат та хлопців. І тепер завдяки впровадженню STEM-філіалів випускниці шкіл стануть більш конкурентними на ринку праці і підготуються до кар’єри в галузі технологій».

У створенні філіалів можуть взяти участь активні представниці закладів загальної середньої та вищої освіти всіх областей України, крім територій ООС та тимчасово окупованих територій АР Крим.

Для участі необхідно:

  1. Протягом травня-червня заповнити реєстраційну заявку на сайті;
  2. Вказати власну мотивацію участі у Спільноті;
  3. Написати ключові результати, яких ви хочете досягти до кінця 2019 року.

На основі заповнених заявок організатори оберуть та надішлють рекомендації філіалам, а також приєднають філіали до спільноти Дівчат-STEM.

У листопаді 2019 року, за результатами звітування щодо проведених заходів, організатори оберуть найактивніший філіал. Переможець, визначений організаторами та партнерами програми, здобуде право організації Фінальної Конференції у своєму філіалі в грудні 2019 року. Більше інформації про ініціативу на сайті Дівчата STEM.

Немає коментарів

Схожі статті:

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 534 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Стан розбудови соціальної інфраструктури на Львівщині розглянули під час селектора із Прем’єром Стан розбудови соціальної інфраструктури на Львівщині розглянули під час селектора із Прем’єром Опубліковано: Вівторок, 21 січня 2020 У всіх регіонах України мають запрацювати сто нових шкіл, сто садочків та сто стадіонів. Перелік об’єктів мають сформувати найближчим часом на основі перспективного плану кожної області. Про це сьогодні, 21 січня, йшлося під час селекторної наради із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. За...

Переглядів: 644 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook