Період публікації:

від

до

Категорія:

Цьогоріч у школах Львівщини навчатимуться на понад дві тисячі учнів більше ніж торік

Опубліковано: Четвер, 29 серпня 2019 

min
max

У новому навчальному році у закладах загальної середньої освіти Львівщини очікують 279 457 учнів, що на 2 872 школярів більше, ніж торік.

Про це сьогодні, 29 серпня, повідомили під час брифінгу.

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій, до першого класу цьогоріч підуть 29 649 дітей.

«У закладах загальної середньої освіти Львівщини успішно впроваджено держстандарт початкової освіти – «Нову українську школу». Усі вчителі, які навчатимуть першокласників, пройшли навчання. На НУШ була скерована субвенція у сумі 89,8 млн гривень, з них 69 млн грн – на покращення матеріально-технічної бази. За ці кошти у школах оновили парти для першого класу, закупили нову дидактику та комп’ютерну техніку. Практично усі школи Львівщини забезпечені новими меблями для першого класу», - зазначила очільниця департаменту.

Також Любомира Мандзій наголосила, що учні других класів повністю забезпечені підручниками.

«Дефіциту підручників для другого класу немає. Ми отримали близько 60 % підручників для шостого та одинадцятого класів», - підкреслила Любомира Мандзій.

За словами Любомири Мандзій, до закладів професійної освіти продовжено вступ до 1 жовтня.

«У закладах професійної освіти оновлено матеріально-технічну базу. Станом на сьогодні, вони мають регіональне замовлення у межах 10,5 тис гривень. На сьогодні у закладах професійної освіти навчатимуться 7 тис учнів, але, сподіваюсь, що до 1 жовтня їхня кількість зміниться», - наголосила Любомира Мандзій.

Немає коментарів

Схожі статті:

Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 19 лютого 2020 року у Маркопільському НВК відбулося спільне засідання районного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та вчителів історії Підкамінського освітнього кластеру з питання «Роль виховного потенціалу уроку в підвищенні рівня якості навчання школярів в умовах гуманізації...

Переглядів: 709 Коментарів: 0

Відділи освіти

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 543 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook