Період публікації:

від

до

Категорія:

Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання

Опубліковано: Неділя, 01 вересня 2019 

min
max

Сьогодні, 1 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року.

Спершу студенти вже традиційно помолились у церкві Преображення Господнього. Опісля на площі біля пам’ятника Іванові Франку відбулась урочиста академія.

Привітав спудеїв та побажав молоді гарної науки голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

««Patriae decori civibus educandis» – саме ці слова викарбувані на фасаді Львівського національного університету імені Івана Франка. Огляньтесь на фасад, і нехай ці слова завжди йтимуть з вами у вашому житті: «Державу прикрашають громадяни освічені». Вашою ціллю сьогодні, коли ви ступили перший крок у доросле життя, є отримати освіту і гідно все життя йти тим шляхом, який ви обрали», - зазначив Маркіян Мальський.

Першокурсники склали урочисту присягу та виконали Студентський гімн «Gaudeamus igitur». Окрім того, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник вручив студентам першого курсу залікові книжки.

Загалом цьогоріч першокурсниками Франкового вишу стали 4 тисячі юнаків і дівчат.

Опісля відбулось урочисте засідання Вченої ради Університету. Також упродовж трьох днів першокурсники матимуть зустрічі з деканами факультетів та директорами коледжів.

Немає коментарів

Схожі статті:

ЛНУ імені Івана Франка урочисто розпочав новий навчальний рік ЛНУ імені Івана Франка урочисто розпочав новий навчальний рік Опубліковано: Понеділок, 03 вересня 2018 1 вересня, у День знань, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Спочатку студенти традиційно помолились у церкві Преображення Господнього. Участь в урочистій академії з нагоди початку нового навчального року взяла...

Переглядів: 407 Коментарів: 0

Вища освіта

EducationUA: отримай гранд на навчання в розмірі 20 тисяч гривень EducationUA: отримай гранд на навчання в розмірі 20 тисяч гривень Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 Студентів Львівщини запрошують до участі у соціальній програмі EducationUA 2019-2020, яка пропонує студентам за допомогою конкурсної основи отримати матеріальну винагороду, показавши свої академічні успіхи. Офіційними організаторами та грантодавцями проєкту є компанії SMMdriver, AutoFrom, KarnoEnergy,...

Переглядів: 1427 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook