Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкрито книжкову виставку, приурочену до Дня вихователя

Опубліковано: Понеділок, 16 вересня 2019 

min
max

27 вересня – День вихователя і всіх дошкільних працівників. З цієї нагоди у приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжково-журнальну виставку «Педагогічна мудрість вихователя».

Виставка експонується до 7 жовтня за адресою: м. Львів, вул. Зелена, 24, фойє бібліотеки (2 поверх).

Довідково:

27 вересня – нове загальнонаціональне свято «День вихователя і всіх дошкільних працівників». Нормативним підґрунтям свята є постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюція І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.

Свято відзначається, в першу чергу, для підняття престижу професії вихователя дошкільного закладу. Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий садок і на дошкільне дитинство в цілому. Законодавство чітко дає зрозуміти, що до 5 років у батьків є право виховувати діток самостійно, а як мінімум за рік до вступу до школи діти повинні отримати дошкільну освіту у комунальному закладі.

Сучасна дошкільна освіта – більш розширена і різноманітна. Сучасний вихователь повинен не тільки дуже добре ладити, контактувати з дітьми, проявляти терплячість та врівноваженість, а ще дуже глибоко розбиратися у освітніх та психологічних нюансах, мати базові медичні знання, організаторські можливості та вміти організувати день дитини таким чином, щоб вона максимально наближалася та готувалася до отримання подальших освітніх знань.

Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період в житті дитини, в цьому віці формується особа і закладаються основи здоров`я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до її внутрішнього світу. З допомогою своїх вихователів дошкільники пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

Бути вихователем – високе покликання і глибока повага. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини залежить те найдорожче, що у нас є – наше життя і наша надія.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4389 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4343 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook