Період публікації:

від

до

Категорія:

У школах області триває профорієнтаційна кампанія

Опубліковано: Четвер, 05 вересня 2019 

min
max

Новий навчальний 2019-2020 рік тільки розпочався, однак профорієнтаційна робота зі шкільною молоддю, яку проводить служба зайнятості, не призупинялася і в літній період.

«Посадовці центрів зайнятості та філій Львівського обласного центру зайнятості систематично організовують зустрічі зі старшокласниками, щоби убезпечити їх від безробіття в майбутньому, спонукати обирати професії, які є затребуваними на ринку праці та відповідають їхнім індивідуальним якостям, нахилам і уподобання», - повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, під час канікул виїзні акції проводилися у літні оздоровчі табори, де юним відпочивальникам в ігровій формі спеціалісти служби зайнятості розповідали про правила вибору фаху, складові вдалого професійного самовизначення «хочу-можу-треба», організовували цікаві конкурси, змагання чи вікторини.

Із початком занять відновлюються профорієнтаційні уроки у школі з демонстрацією соціальних роликів, а також професіографічні екскурсії на виробництво, зустрічі з представниками різних професій або бізнес-кіл.

Загалом упродовж восьми місяців поточного року майже 500 різних за форматом профорієнтаційних або профінформаційних заходів відвідали 20,5 тис. школярів.

Під час діалогу майбутнім абітурієнтам пропонують пройти тестування в онлайн режимі на «Платформі профорієнтації», що розміщена на сайті Державного центру зайнятості за посиланням, або відвідати центри зайнятості, аби разом із компетентним фахівцем реально оцінити власні здібності, інтереси, можливості та перспективи працевлаштування у різних сферах господарської діяльності.

Окрім того, у січні-серпні поточного року в області відбулося 130 методичних семінарів з питань організації профорієнтаційної роботи, у яких взяли участь понад 1,5 тис. працівників закладів освіти та батьків.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Лекція-екскурсія на тему: «Основні напрями регулювання ринку праці» Лекція-екскурсія на тему: «Основні напрями регулювання ринку праці» Опубліковано: Понеділок, 18 березня 2019 Викладачем циклової комісії підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталією Кутною було проведено відкрите заняття – лекцію-екскурсію – з дисципліни «Чинники успішного працевлаштування за фахом» на тему: «Основні напрями регулювання ринку...

Переглядів: 249 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook