Період публікації:

від

до

Категорія:

Засідання обласного об’єднання викладачів української мови та літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівської області

Опубліковано: Середа, 02 жовтня 2019 

min
max

01 жовтня 2019 року на базі Ставропігійського вищого професійного  училища м. Львова відбувся обласний семінар викладачів української мови та літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему: «Інтеграція змісту гуманітарної освіти шляхом впровадження компетентнісних завдань як місток до Нової української школи».
У семінарі взяли участь 49 викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області; методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Тимоць Мирослава.
    Мета семінару – інтеграція змісту гуманітарної освіти шляхом впровадження компетентнісних завдань.
За планом роботи розглянуті наступні питання:
1. 1. Компетентність як інтегрований результат освіти, набутий особистістю.
1.1.    Викладання української мови та літератури на ІІ курсі за новими програмами.
1.2. Результати моніторингового дослідження результатів державної підсумкової атестації з  української мови. (Доповідач – Тимоць Мирослава, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області).
2. Формування життєвих компетентностей на уроках української мови та літератури як місток до Нової української школи. (Доповідач – Гутей Марія, викладач української мови та літератури ВПУ № 19 м. Дрогобича).
3. Упровадження компетентнісних завдань на уроках української мови та літератури шляхом використання нових освітніх технологій. (Доповідач – Капко Марія, викладач української мови та літератури Стебницького професійного ліцею).
4. Впровадження нової редакції Українського правопису. (Доповідач – Недзельська Ірина, викладач української мови та літератури ВПУ № 20 м. Львова).
Окрім того, під час семінару викладачі ділились власним досвідом роботи, обмінювались думками щодо вирішення актуальних проблем, що були озвучені в ході роботи засідання.
На завершення семінару відбулась автограф-сесія із письменницею, перекладачкою, лауреаткою премій ім. Василя Стуса (1998), часопису «Сучасність» (1997), часопису «Березіль» (2013) і премії імені Миколи Гоголя «Тріумф» (2015)  Ланою Перлулайнен (Жемчужіна Світлана Романівна).

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1378 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1350 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook