Період публікації:

від

до

Категорія:

Подорож у мальовниче село Підлисся

Опубліковано: Середа, 09 жовтня 2019 

min
max

Нещодавно учні 2 та 6 класів Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. разом із класними керівниками Маркевич А.Я., Федаш Г.В. та педагогом-організатором  Гурською Г.В. відвідали мальовниче село Підлисся - батьківщину відомого просвітителя  Галичини - Маркіяна Шашкевича.

Директор музею провела екскурс, де експонуються твори та фотоматеріали, пов'язані з життям та діяльністю видатного українського поета.

Діти оглянули інтер'єр західно-українського житла початку ХІХ ст., де  відтворено умови, в яких проходило дитинство М. Шашкевича, ознайомилися з оформленням приміщень кухні (піч, меблі, посуд, побутовий інвентар), передпокою, робочого кутка, світлиці.

Повертаючись додому, школярі відвідали ще одне пам’ятне місце на золочівській землі – Святу гору, де колись з’явилась заступниця і молитовниця роду людського - Пресвята Богородиця.

У щирих дитячих молитвах до Матері Божої лунали прохання про здоров’я для батьків, рідних і тих, хто сьогодні на Сході захищає нашу незалежність.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 24 вересня 2019 Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній...

Переглядів: 366 Коментарів: 0

Відділи освіти

Зустріч із дитинством та з юністю у стінах Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Зустріч із дитинством та з юністю у стінах Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 27 серпня 2019 24 серпня 2019 року у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся вечір зустрічі випускників. Зустріч із дитинством та з юністю - це приємні спогади про школу, вчителів, однокласників. Для кожного це довгоочікуване свято. 15 років минуло від останнього уроку в стінах рідної школи. Емоції і враження, що їх...

Переглядів: 899 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook