Період публікації:

від

до

Категорія:

Освячення фігури Матінки Божої у Твіржанському освітньому закладі Мостиської міської ради Львівської області

Опубліковано: Вівторок, 22 жовтня 2019 

min
max


Свята Заступнице! Пречиста Діво!
Ти оповий нас Покровом білим…
Ім’я Діви Марії для християн є уособленням найвищих людських чеснот. Її доброта, любов та милість до кожної живої душі дарують надію віруючим. З молитвами до Богородиці звертаються як у складних життєвих ситуаціях, так і у хвилини радості. Уся шкільна сім’я щопонеділка молиться до Пресвятої Діви за воїнів, за своїх рідних та друзів, за Батьківщину. Споконвіку наш народ є духовно багатий. Упродовж довгого часу була мрія встановити фігуру Божої Матері в стінах закладу. З ініціативи директора С. І. Книшик 11 жовтня, напередодні свята Покрови, в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО» вдалося встановити фігуру Матінки Божої, яку привезли з Меджугор’я. Настоятель місцевого храму о. Ярослав Гуль освятив ікону та відслужив молебень до Пресвятої Богородиці. Учні підготували святкову програму на честь такої події. Учительський хор милозвучно виконав духовні пісні. На молебні було багато гостей. З меценатом С.Кірою, який два роки поспіль приїжджає до школярів із подарунками, прибули гості зі Сполучених Штатів Америки. Це було двоє директорів приватних шкіл м. Корнінг (штат Нью-Йорк). Коріння їхнього родинного дерева бере початок саме з України. Вони мали можливість побачити християнські звичаї та традиції рідного українського народу. Оскільки гості з-за кордону українською не володіють, школярі підготували вірші й англійською мовою. Цій події сприяла чудова осіння погода. Учителі та учні прийшли у вишиванках. Кожен клас мав можливість принести свої молитви та квіти. Присутньою була староста села Городечна І.С., яка теж завітала з красивим букетом для Богородиці. Долучилися до спільної молитви батьки.
Цей день дуже важливий для шкільної родини. Він пройшов так смиренно, духовно та направду по-родинному. Отець Ярослав залишив після молитви свічу біля ікони, привезену зі святих місць, та зазначив, що молитва має величезну силу. А непохитна віра в Небесну Царицю та щире прохання можуть здійснити чудеса.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook