Період публікації:

від

до

Категорія:

Шляхи розвитку професійно-технічної освіти розглянули на конференції за участі Міністра освіти

Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 

min
max

У Львові сьогодні стартувала Міжнародна наукова конференція щодо Туринського процесу, в межах якої обговорять ключові здобутки й рекомендації його імплементації на загальнонаціональному та регіональному рівнях.

На важливості залучення ключових інституцій до впровадження процесу наголосила під час свого робочого візиту на Львівщину Міністр освіти і науки України Анна Новосад.

«Уряд визначив розвиток професійно-технічної освіти як один із пріоритетів, і ставить собі за мету знайти та втілити в життя ті механізми, які мотивуватимуть випускників українських шкіл обирати собі майбутню професію у галузі технічної освіти. Ми хочемо спрямувати більше зусиль на розвиток цього сегменту освіти. Маємо надію, що наші іноземні партнери нам у цьому допоможуть та поділяться досвідом. У цьому процесі потрібен комплексний та систематичний підхід», - наголосила під час відкриття конференції Анна Новосад.

За словами Міністра, понад 75 % школярів одинадцятих класів скеровують свої погляди на виші, хоча професійна освіта дає більше шансів на розвиток, кар’єрний ріст і гідну зарплату.

На думку заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка, розвиток професійно-технічної освіти сприятиме активізації економічного зростання регіону, адже багато іноземних інвесторів зацікавленні у відкритті нових підприємств та працевлаштуванні місцевих фахівців.

«Боротьбу за фахові робітничі кадри та їх гідну оплату ми поки що, на жаль, програємо сусіднім країнам. Наші спеціалісти повинні працювати тут, в Україні, робити її успішною та економічно стабільною. Готуючи стратегію розвитку регіону до 2027 року, у сфері освіти чітко прописано пріоритет у напрямі розвитку професійно-технічної освіти. За останні два роки в профтехосвіту вкладено 100 млн грн., і ця робота триватиме і надалі», - переконаний заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Основним акцентом буде покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, на що залучатимуть різні джерела фінансування.

Окрім того, Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області змагатимуться за 20 млн євро, які будуть спрямовані в 4 з цих регіонів для будівництва по 1 центру професійної досконалості.

У кожній з обраних пілотних областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по 3 заклади професійної освіти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Кабмін передав функції управління професійно-технічними навчальними закладами облдержадміністраціям: Лілія Гриневич під час візиту на Львівщину (фото) Кабмін передав функції управління професійно-технічними навчальними закладами облдержадміністраціям: Лілія Гриневич під час візиту на Львівщину (фото) Опубліковано: Четвер, 26 жовтня 2017 Уряд передав окремі функції з управління державними професійно-технічними навчальними закладами, що підпорядковані МОН, обласним держадміністраціям. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час Міжнародної конференції «Регіональне управління політикою та...

Переглядів: 930 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львові на міжнародній конференції обговорюють реформу професійної освіти (фото) У Львові на міжнародній конференції обговорюють реформу професійної освіти (фото) Опубліковано: Середа, 25 жовтня 2017 Сьогодні, 25 жовтня, у Львові розпочалася дводенна конференція на тему: «Регіональне управління політикою та системою вдосконалення навичок у сфері ПОН в Україні: Роль та обов’язки (нових) регіональних рад з питань ПОН». Метою заходу є надання інформації для потреб розробки політики для нового Закону...

Переглядів: 705 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook