Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Львівщини обговорили з Міністром освіти актуальні питання галузі

Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 

min
max

На нараді з Міністром освіти і науки України Анною Новосад, яка перебуває на Львівщині з робочим візитом, розглянули нагальні питання освітньої сфери.

Під час розмови керівники органів управління освітою міст, районів та ОТГ Львівської області озвучили основні проблеми галузі та висловили свої пропозиції щодо механізмів їх врегулювання.

Міністр відзначила особливість проблемних питань освіти на Львівщині, з огляду на найбільшу мережу освітніх закладів.

«Зрозуміло, що найбільш актуальним питанням для освітян на сьогодні є заробітна плата. На жаль, до першого читання бюджету на наступний рік ми не побачили зростання освітньої субвенції. Однак в межах тих коштів, які знайдуть на всю країну до другого читання, спробуємо допомогти, перш за все, тим категоріям освітян, які цього потребуватимуть найбільше. Йдеться про майже 2 млрд грн додаткових коштів», - зазначила Анна Новосад.

Міністр наголосила, що першочергово кошти скеровуватимуть на вихователів, молодих педагогів із досвідом до трьох років та майстрів виробничого навчання. В межах наради також обговорили ініціативу зменшити різні доплати та надбавки за рахунок збільшення окладу.

На активній роботі освітян у напрямі подачі проектів наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Освітяни за останні чотири роки лише за нашою обласною Програмою конкурсу місцевих ініціатив щороку є в лідерах і активно залучають гроші з різних джерел, що дозволяє акумулювати кошти для бюджетного сектору. За останні чотири роки вдалось зреалізували в області 3 400 місцевих ініціатив. Торік на це було закладено 140 млн грн, 40 % з яких пішло на освіту. Освітня сфера отримала найбільші коштів із ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток та по інших проектах, адже освіта є однією з пріоритетних галузей», - резюмував Іван Собко.

Під час розмови обговорили також питання оптимізації мережі, розвиток опорних шкіл, покращення матеріально-технічної бази, а також формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Питання освітньої галузі – у новому форматі Питання освітньої галузі – у новому форматі Опубліковано: Четвер, 30 січня 2020 У секторі освіти Буської РДА відбулась чергова нарада керівників ЗЗСО району (завідувач сектору Галина Олійник) на базі НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» за участю голови Буської РДА Олега Коваля та заступника директора НКП «Буська ЦРЛ» Ганни Міхневич. На...

Переглядів: 537 Коментарів: 0

Відділи освіти

Нарада заступників директорів з НВР щодо проведення гри «Сокіл» («Джура») Нарада заступників директорів з НВР щодо проведення гри «Сокіл» («Джура») Опубліковано: П`ятниця, 18 жовтня 2019 17 жовтня у департаменті освіти і науки ЛОДА відбулась нарада для заступників директорів з НВР закладів професійної (професійно-технічної ) освіти Львівщини щодо організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Присутніми були представники від...

Переглядів: 1326 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook