Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина – друга в Україні за кількістю заяв на навчання за регіональним замовленням

Опубліковано: Середа, 06 листопада 2019 

min
max

Сьогодні, 6 листопада, відбулось засідання Регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації.

Серед учасників засідання – перший заступник голови Василь Лозинський, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима.

«Час не стоїть на місці, й актуальність тих чи інших професій, зрозуміло, змінюється. І ми маємо встигати за цими тенденціями. Сьогодні в нас є комунікація між закладами профтехосвіти, підприємствами, центром зайнятості та профільними департаментами, зокрема економікою, освітою. І в цій комунікації нам важливо скоригувати регіональне замовлення, а також обговорити ті виклики, які сьогодні стоять перед нами у напрямі професійно-технічної освіти», - зазначив Василь Лозинський.

«Перебуваючи із робочим візитом на Львівщині, Міністр освіти і науки України Ганна Новосад позитивно відзначила тенденції по профтехосвіті у Львівській області. Понад 100 млн грн, які ми вклали в розвиток професійно-технічної освіти, свідчать про те, що профтехосвіта є в пріоритеті на Львівщині. І ми, готуючи макропоказники на наступний рік, в межах фінансового ресурсу обов’язково врахуємо побажання по цьому напрямку», - зазначив Іван Собко.

Про стан виконання регіонального замовлення, а також коригування обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти Львівської області у 2019 році розповів т.в.о. директора департаменту освіти і науки Ігор Гайдук.

«Згідно з регіональним замовленням на 2019 рік, затвердженого регіональною радою, обсяг регіонального замовлення у робітничих кадрах та молодших спеціалістах по області склав 10 750 осіб. За даними Міністерства освіти і науки України, Львівщина увійшла у ТОП-5 регіонів по Україні, які отримали найбільше заяв на навчання за регіональним замовленням, ми – на другому місці з показником 7 616 учнів в абсолютних цифрах. По виконанню регіонального замовлення маємо 71 %, по державному – 74 %», - зазначив Ігор Гайдук.

Серед ТОП-10 професій, на які зараховано найбільшу кількість учнів – кухар, електрогазозварник, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів, перукар, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, кравець, офіціант, машиніст автомобільного крана.

Серед професій, на які не відбувся відбір – слюсар, токар, електромонтер контактної мережі, соціальний робітник, озеленювач/лісоруб.

Як наголосив т.в.о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, сьогодні регіональне замовлення потребує коректив з точки зору потреб економіки, а відтак при його формуванні важливою має бути думка суб’єктів господарювання.

В межах засідання порушили також актуальні питання галузі, серед яких – забезпечення кадрами, матеріально-технічна база для навчання, фінансування.

За підсумками засідання скоригували обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Львівської області у 2019 році. Також прийняли рішення щодо напрацювання проєкту інформаційної кампанії з залучення учнів Львівщини до виробничих професій.

Також у планах – спільно з Львівським обласним центром зайнятості підсилити роботу щодо перекваліфікації працівників та залучення їх до виробничих спеціальностей.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Сьогодні, 23 січня, в області відбувається розширене засідання Регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації. Участь у ній взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський. «Сьогодні ми з вами будемо бачити...

Переглядів: 939 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який був розісланий 8 квітня 2020 року. «Зараз ми маємо...

Переглядів: 5191 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook