Період публікації:

від

до

Категорія:

Духовними стежками братів Шептицьких

Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 

min
max

У рамках Тижня духовності, присвяченого вшануванню світлої пам’яті Блаженних Климентія та Андрея Шептицьких, 14 листопада 2019 року учні 6,7 та 9 класів разом із заступницею директорки школи Ключник В.М. та класними керівниками Киринчук Г.В. та Соколик Л.В. вирушили на екскурсію у Львів  «Духовними стежками братів Шептицьких». Спочатку ми відвідали архикатедральний Собор святого Юрія, де у крипті  спочиває Блаженної пам’яті Митрополит Андрей Шептицький. Поруч із собором ми побачили пам’ятник Митрополиту Андрею.

Із задоволенням учні відвідали Національний музей імені Андрея Шептицького. Екскурсовод розповіла нам про старовинні музейні ікони та про історію розвитку іконопису. У музейних залах представлено унікальні   іконостаси, райські ворота та плащаницю, які так ретельно збирав у спадок для прийдешніх поколінь Митрополит Андрей.

У Львові представлено безліч пам’яток архітектури минулих століть, серед них – каплиця Боїмів, яку ми мали змогу побачити. На жаль, каплиця до квітня на реставрації, тому до середини ми не потрапили.

Площа Ринок, оперний театр та Ратуша зачарували своєю  величавою старовиною.

Поміж старовинних монументів у місті є чимало сучасних архітектурних споруд на честь Тараса Шевченка, Данила Галицького, Святого Юрія Змієборця та до 100-річчя утворення ЗУНР, які ми мали змогу побачити.

Уся Європа вже активно готується до Різдвяних свят, і Львів, як старовинне європейське місто, потроху готується до цих магічних днів. Вітрини магазинів сповіщають усім відвідувачам міста Лева про прийдешні свята.

Набравшись вражень та наробивши безліч пам’ятних світлин, ми вирушили додому, щоб розповісти рідним та друзям про чудову мандрівку, яка принесла усім радість і задоволення.

Немає коментарів

Схожі статті:

Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова 10 березня 2020 року  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. вчителькою української мови та літератури Соколик Л.В. проведено літературну вікторину  «Ім’я Шевченка стукає в серця» серед учнів 6 та 7 класів. Перед початком гри Любов Василівна...

Переглядів: 1347 Коментарів: 0

Відділи освіти

Арт-захід  «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи»  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Арт-захід «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи» в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Опубліковано: П`ятниця, 22 листопада 2019 21 листопада, у День Гідності та Свободи, ми вшановуємо громадянський  подвиг, патріотизм і мужність учасників  Революції Гідності. З цієї нагоди в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. класним керівником 9 класу Соколик Л.В. та педагогом-організатором Киринчук Г.В. проведено арт-захід  «Вільні творити майбутнє....

Переглядів: 387 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook