Період публікації:

від

до

Категорія:

Про проведення «Мистецької Вітальні» - відкритий урок Львівської академічної гімназії

Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 

min
max

      У приміщенні Львівського обласного  Будинку вчителя відбулась «Мистецька Вітальня» - відкритий урок, де розміщенні експонати обласної виставки серед освітян вишиваних рушників «Мамина світлиця». На виставці демонструються 70 старовинних, обрядових та сучасних рушників у Львівській області та міста Львова.
      Завдяки багаторічній співпраці із завідувачем відділу (Цибулько Н.В.) Будинку вчителя та вчителів гімназії, учнів 5 (І) Б-класу (кл. кер. Матвіїв Г.Є.) відбувся відкритий урок на тему: «Магія українського рушника». Провела урок вчитель трудового навчання Вах Ірина Аркадіївна.
«Суспільство, яке не береже вікових надбань культури свого народу, приречене на виродження – воно ніколи не виявить прогресу, не досягне розквіту», - так писав Заслужений діяч мистецтв  Іван Макарович Гончар. Допомогти юним усвідомити себе нащадками великого багатства, яке створювалось попередніми поколіннями, пробудити бажання натхненно працювати  для його примноження – цій меті підпорядковується   організація відкритого уроку - екскурсії.
      Діти мали можливість дізнатися про народні звичаї та традиції використання рушників в давнину, композиційні особливості рушникових орнаментів. Цікавинкою уроку був конкурс загадок та відтворення уривків творів, в яких оспівується мистецтво вишивки.
      Такі заняття мають не лише пізнавальний та навчальний характер, але і сприяють вихованню естетичного бачення навколишнього світу, викликають потреби творити власні зразки художніх виробів.
      Черговий раз урок пройшов на високому професійному рівні.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook