Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень української мови в НРЦ «Довіра»

Опубліковано: Понеділок, 18 листопада 2019 

min
max

В рамках Тижня української мови в НРЦ «Довіра» з 8.11. по 14. 11. було проведено багато цікавих та пізнавальних заходів.

Традиційно тиждень розпочався виставкою яскравих ілюстрацій вихованців центру «Бринить, співає наша мова».

8 листопада учні 6-Б класу разом з класним керівником Поліщук М.С. відвідали Навчально-виробничу лабораторію поліграфічних технологій УАД, де дізналися , як народжується книга, працювали на друкарському, різальному та фальцювальному верстатах ,а ще отримали у подарунок книжечки і блокноти, які виготовили власноруч.

11 листопада в актовій залі центру відбувся перегляд відеофільму «Світлиця слова у безмежжі часу» та оригінальна книжкова виставка, а ще – пізнавальна вікторина для старшокласників «Звідкіля прийшла до нас писемність?» Метою цих заходів було сформувати в учнів розуміння того, що українська мова та писемність – наш національний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

13 листопада в НРЦ «Довіра» з пізнавальною відеоекскурсією завітала завідувачка відділу стародруків Національного музею ім. А. Шептицького п. Ольга Ткачук. Учні 5- 10 класів не тільки довідались багато цікавого та нового про перші рукописні та друковані книги, а й здивували присутніх своїми знаннями з історії виникнення писемності та друкарства в Україні.

Найактивніші учасники Тижня рідної мови були нагороджені різноманітними призами та відвідали комплекс «Ваша пасіка» в с. Наварія. Діти куштували смачний мед, виготовляли вощинові свічки та дізналися багато цікавого про життя бджіл.

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень української мови Тиждень української мови Опубліковано: Четвер, 21 лютого 2019 З 14 по 21 лютого 2019 року у Самбірській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ст. «Берегиня» проходив Тиждень української мови. Метою проведення Тижня є розширення кругозору учнів, підвищення загальної мовної культури школярів; розвиток та корекція мовлення та мислення учнів, розширення...

Переглядів: 248 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

У І відділенні НРЦ "Левеня" пройшов тиждень української мови У І відділенні НРЦ "Левеня" пройшов тиждень української мови Опубліковано: Неділя, 11 листопада 2018 Мова - то цілюще народне джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги.                                                                                                    В.Сухомлинський 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.  У зв’язку з цим...

Переглядів: 488 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook