Період публікації:

від

до

Категорія:

Урок-екскурсія «Визначення сторін горизонту за допомогою Сонця, компаса та місцевих ознак».

Опубліковано: Четвер, 21 листопада 2019 

min
max

Метою нашої екскурсії було закріпити в учнів уміння орієнтуватися на місцевості за Сонцем, компасом та місцевими ознаками; розвивати кмітливість, спостережливість, мислення, вміння спостерігати, аналізувати і робити висновки, доводити свою думку; формувати потребу у пізнанні природи, виховувати любов до природи.

24 жовтня 2019 року, учні 4 класу, під керівництвом свого вчителя Уніят Ірини Зіновіївни вийшли перевірити навички користування компасом, а також переконатися у правдивості орієнтування на місцевості за допомогою місцевих ознак. Було дослідженно, що з північної сторони дерев мох набагато густіший, ніж з південної, а також густіші й довші гілки з південної сторони поодиноких дерев.

Цікаво було дітям працювати із компасом, хоча не відразу вдавалося визначити сторони горизонту. Та учні наполегливо вивчали, бо вчитель попереджала, що робота вимагає уважності та старанності.

 Була проведена  практична робота в групах.Група 1 визначає сторони горизонту за компасом.Група 2 визначає сторони горизонту за мохами й лишайниками на стовбурах дерев.Група 3 визначає сторони горизонту за Сонцем.

 Обговорення виконаних завдань групами. Кожна група розповідає про отримані результати.  Було проведено дві цікаві гри "Сонце і дощ", "Чий листок, чий плід"Екскурсія пройшла вдало і цікаво.

Немає коментарів

Схожі статті:

Екскурсія «Стежка Івана Франка» Екскурсія «Стежка Івана Франка» Опубліковано: Середа, 20 листопада 2019  21 жовтня, учні 1-го класу «Бориславської  ЗСШ-інтернату» разом з класним керівником Пехів Роксоланою Тарасівною, відвідали село Нагуєвичі, де народився видатний український письменник Іван Якович Франко. Побувавши в його рідній домівці, ми ніби перенеслись в його дитинство, адже там все збереглось...

Переглядів: 485 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Екскурсія «Осінній вернісаж» Екскурсія «Осінній вернісаж» Опубліковано: Четвер, 24 жовтня 2019 «Чарівна осінь, ніби казка, І дивовижні кольори. Тепленька сонечкова ласка, Небесна синява згори... А краєвиди — неймовірні, Аж просто серце завмира. Пастельні кольори чарівні Дарує осені пора». Учні  1-го класу «Бориславської санаторної школи-інтернат», разом з класним керівником...

Переглядів: 560 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook