Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові пройде педагогічний марафон інклюзивної мистецької освіти

Опубліковано: Вівторок, 03 грудня 2019 

min
max

Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Громадська організація «Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти», Дитяча школа мистецтв № 5 ім. І.О. Дунаєвського м. Харкова, Львівська музична школа № 6 ім. Б-Ю. Янівського представляють у Львові спільний Міжнародний проект «Педагогічний марафон розвитку інклюзивної початкової мистецької освіти ARTS FOR HEARTS: Одеса-Харків-Львів-2019», спрямований на розвиток інклюзивної мистецької освіти в початкових мистецьких закладах країни.

У планах Міжнародного проекту − створення комунікаційної платформи довготривалого партнерства для розвитку інклюзивної освіти в мистецьких школах України, яка стане підґрунтям до узагальнення та систематизації педагогічного досвіду викладачів, що працюють з особливими дітьми, а також до формування позитивного ставлення суспільства, викладацько-учнівської спільноти до інклюзивної освіти в мистецькій школі. Директорат мистецької освіти Міністерства культури України в 2019 році розпочав роботу над концепцією інклюзивної мистецької освіти початкового рівня. Платформа також планує надавати свої пропозиції до різних нормативно-правових актів з питань інклюзивної мистецької освіти, що розробляються профільними міністерствами.

Під час марафону заплановані семінари-практикуми, педагогічні читання, дискусійні сесії, майстер-класи, кругли столи, концерти за участю учнів з особливими освітніми потребами, екскурсії в спеціалізовані школи та центри.

Педагогічний марафон проходить за маршрутом: м. Одеса 30-31.10.2019 − м. Харків 20-21.11.2019 − м. Львів 06-07.12.2019).

У дні марафону у Львові у заході візьмуть участь представники мистецьких закладів освіти з Харківської, Дніпропетровської, Закарпатської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Вінницької, Хмельницької, Запорізької, Чернівецької, Одеської, Волинської, Херсонської, Чернігівської областей.

Свій досвід роботи з особливими дітьми та учнями представлять: Соломія Чубай – музикант, вокаліст гурту «Джалапіта» та продюсер літературно-музичних проектів, громадська діячка. Автор «Колискова для Олекси» – проекту для дітей та батьків, створеному з метою краще зрозуміти, що таке аутизм, Дитяча школа мистецтв № 5 ім. І.О. Дунаєвського, м. Харків; Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія; музична школа І ступеню ім. майора Х.І. Барановського, м. Краків, Польща; Львівський національний університет ім. Івана Франка; Дитяча музична № 11 м. Дніпро; Дитяча музична школа № 1 м. Миколаєва; Івано-Франківське музичне училище ім. Д. Січинського; Дитяча музична школа № 2 м. Маріуполя Донецької області; Державна дитяча школа мистецтв № 10 м. Львова; Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат ім. Соломії Крушельницької; Хмельницький музичний коледж ім. Владислава Заремби; Львівська музична школа № 6 імені Богдана-Юрія Янівського м. Львова.

Дата проведення: 7 (п’ятниця) – 8 (субота) грудня 2019 року.

Місце проведення:

  • 06.12.2019 – Центр творчості дітей та юнацтва Галичини. Адреса: вул. Анатолія Вахнянина, 29.
  • 07.12.2019 – Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені Соломії Крушельницької. Адреса: вул. Зелена, 10.

Час проведення: 09:20 – 18:00.

Координатори:

  • директор Дитячої школи мистецтв № 5 ім. І.О. Дунаєвського Оксана Кравчук (моб. тел.: 067-290-87-15);
  • директор Львівської музичної школи № 6 ім. Б-Ю. Янівського Богдан Ховзун (моб. тел.: 067-67-688-67).

Немає коментарів

Схожі статті:

Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Опубліковано: Вівторок, 22 жовтня 2019 Асистенти вчителів, які працюють в інклюзивних класах, зокрема у початкових, підвищуватимуть кваліфікацію за новою програмою. Відповідний наказ опубліковано на сайті МОН 18 жовтня 2019 року. Зараз в інклюзивних класах шкіл працює понад 12 тис асистентів вчителів – половина з них потребує фахового...

Переглядів: 675 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 8 жовтня в Червоноградському Iнклюзивно-ресурсному центрi вiдбулася нарада з питань впровадження iнклюзивного навчання дiтей з особливими потребами у закладах дошкiльної освiти. Розпочався захiд дискусiєю, модератором якої була директор центру Тетяна Дмитришин, щодо важливостi використання у роботi...

Переглядів: 601 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook