Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права пройшов Тиждень правових знань

Опубліковано: П`ятниця, 03 січня 2020 

min
max

З нагоди Тижня правових знань у Львівському кооперативному коледжі економіки і права, задля підвищення рівня правової освіченості студентів, було проведено ряд цікавих, оригінальних та креативних заходів.

Зокрема, відбувся брейн-ринг на тему: «Знай свої права», організований викладачами циклової комісії правознавчих дисциплін Людмилою Бачинською, Катериною Костів, Наталією Загорбенською та Наталією Захарчук. Захід полягав в організації змагання між командами студентів ІІ, ІІІ, IV курсів, де стартом були цікаві ситуаційні завдання, а фінішем – правильна відповідь. За результатами змагання команди розділили наступні місця: І місце – «Парламент», ІІ місце – «Феміда», ІІІ місце – «Рахункова палата».

В Західному апеляційному господарському суді відбулася пізнавальна лекція для студентів ІІІ курсу гр. ПВ(н)-17, гр. ПВ(н)-27 спеціальності «Право» на тему: «Організація діяльності Західного апеляційного господарського суду», яку провели в.о. голови суду Наталія Кравчук та заступник керівника апарату суду Валерія Максіною. Відтак, Наталія Кравчук розповіла майбутнім юристам про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Західного апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються апеляційною інстанцією, та про відповідальну місію судді, а Валерія Максіна – про роботу апарату суду. Виступаючі побажали студентам успіхів у навчанні та отримання користі від цього заходу, а також виразили сподівання побачити в подальшому студентів в апараті суду. На завершення молодь подякувала організаторам за корисно проведений час, виклавши свої враження та побажання на фліпчарті, які стануть приємною згадкою для працівників суду.

Була проведена олімпіада з права серед студентів ІІІ, IV курсів спеціальності «Право», в якій студенти мали можливість проявити рівень набутих теоретичних знань. За результатами олімпіади визначено переможців – ІІІ курс: І місце – Тетяна Шапайко (ПВ(н)-27), ІІ місце – Ольга Стефанишин (ПВ(н)-17), III місце – Вікторія Глова, Софія Фітак (ПВ(н)-17); ІV курс: І місце – Олег Чорний (ПВ(н)-16), ІІ місце – Вікторія Василів (ПВ(н)-16), ІІІ місце – Адріана Біла (ПВ(н)-26).

Викладачем Русланою Кравчишин була проведена ділова гра за участю студентів ІV курсу груп ПВ(н)-16, ПВ(н)-26 з дисципліни «Кримінальний процес» на тему: «Судове провадження у першій інстанції». Студенти мали можливість взяти участь у судовому процесі як дійсні учасники судової справи та відтворити процедуру судового провадження. Заняття викладачем було проведено в спеціалізованій аудиторії, яка відтворює залу судового засідання, що дало можливість учасникам судового процесу створити робочу атмосферу судового процесу.

Викладачем Людмилою Бачинською був проведений тренінг на тему: «Від мрії – до дії» за проектом Міністерства юстиції України спільно з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» та за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. За програмою тренінгу студенти груп ПВ(н)-18, ПВ(н)-28 були поділені на три команди, які змагалися на знання основних прав і обов’язків неповнолітніх, що дало їм можливість показати себе кмітливими, обізнаними, рішучими знавцями свого правового статусу. Журі в складі викладачів Ірини Клачко, Ліліани Криськув, Ірини Москалюк за результатами підрахунків балів визначили переможців: І місце – «Захисники», ІІ місце – «Феміда», ІІІ місце «Мега мозок». Команди були відзначені грамотами.

В рамках програми Тижня правових знань відбувся загальноколеджівський захід на тему: «Правовий статус неповнолітніх», який організували викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін за участю старшого інспектора з ювенальної превенції Личаківського ВП ГУНП у Львівській області Оксани Серант. Студентам було роз’яснено їх права, обов’язки щодо дисципліни в навчальному закладі та побуті, а також наслідки зловживання наркотичними, алкогольними речовинами, азартними іграми та протидія їм. Зустріч відбулася в інформаційній формі та формі діалогу, в яких студенти були активні, задаючи запитання на цікаві їм теми та отримували ґрунтовні відповіді від спеціаліста ювенальної превенції.

Проведені заходи позитивно вплинули на правосвідомість та громадянську позицію в молодого фахівця.

Адміністрація коледжу вдячна студентам та викладачам за активну участь та вклад в організацію важливого навчально-виховного заходу – Тижня правових знань в ЛККЕіП.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 760 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 689 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook