Період публікації:

від

до

Категорія:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: Четвер, 16 січня 2020 

min
max

16.01 – 52 роки від дня народження Василя Васильовича Попадюка (1966). 

Український скрипаль, якого називають «українським Паганіні», піаніст.

Народився 16 січня 1966 в сім'ї артистів. Мама, Світлана Попадюк — хореограф. Батько, Василь Іванович Попадюк (1940—1991) з села Мишин, Коломийського району, Івано-Франківської області — відомий сопілкар, був учасником хору ім. Верьовки, керував знаменитими «Троїстими музиками».

Попадюк-молодший з семи років навчався в Київській спеціалізованій музичній школі імені Миколи Лисенка. Потім вступив до Київської консерваторії ім. П. Чайковського, звідки на останньому курсі перевівся на заочне відділенняЛьвівської музичної академії ім. М. Лисенка.

Військову службу відбував у Києві в ансамблі пісні і танцю, який постійно давав концерти для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Пізніше лікарі рекомендують Василю Попадюку змінити місце проживання і у 1988 р. він їде на роботу до Москви. Тут у «Театрі музики народів світу» під керівництвом Володимира Назарова він оволодів грою на десятьох нових національних інструментах світу, навчився мистецтва перевтілення. У 1993 р. повернувся до Києва, де грав в ансамблі «Гопак», співпрацював з Державним циганським театром «Романс».

З 1997 року живе і працює у м. Торонто (Канада). Одружений з донькою українського політика Степана Хмари Соломією і має трьох доньок — Моряну, Софійку та Катрусю. У сім'ї розмовляють українською.

У 2003 році взяв участь у телевізійному шоу «Велика музична канадська мрія», де змагався з 15 тисячами інших скрипалів. У фіналі виконував гуцульську фантазію і посів друге місце.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4518 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4450 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook