Період публікації:

від

до

Категорія:

Юні спортсмени Львівщини закликають небайдужих долучитись до відзначення 102-ої річниці подвигу Героїв Крут

Опубліковано: Середа, 29 січня 2020 

min
max

В оригінальний спосіб у відеозверненні спортсмени-освітяни, які займаються зимовими видами спорту, закликали українців пам’ятати про подвиг Героїв Крут та не забути вшанувати пам’ять юних сміливців 29 січня.

Лижнярі та біатлоністи з дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти Львівської області, а також їх тренери, віддали шану стійкості та мужності молодих хлопців-крутян, декламуючи лист Павла Тичини «Пам’яті тридцяти» у відзнятому з ініціативи Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації відеоролику.

«Національно-патріотичне виховання і спорт тісно переплетені: гартуючи тіло – гартується дух і навпаки. Ми закликаємо активно займатися спортом, і, водночас, пам’ятати про загін юних крутянців, щоб щодня бути готовим стати на захист державних цінностей», - пояснює ініціативу створення відео Анатолій Ігнатович, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 січня, відбулися заходи із відзначення 102-ої річниці подвигу Героїв Крут на Личаківському кладовищі. Представники влади та громадськості поклали квіти до могили одного з учасників легендарного бою під станцією Крути Ігоря Лоського. Опісля відбулася поминальна молитва за полеглими у цьому бою.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Вшанування пам'яті Героїв Крут Вшанування пам'яті Героїв Крут Опубліковано: Понеділок, 10 лютого 2020 102 роки безстрашному подвигу 300 студентів. 29 січня 2019 року  в КЗ ЛОР "Підбузька спеціалізована школа-інтернат мистецького профілю I-III ступенів "Мала академія мистецтв імені Е. Миська" вшанували пам'ять Героїв Крут. Вихователь Гутник О. В. провела відкриту виховну годину про подвиг перших «кіборгів»...

Переглядів: 629 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні НРЦ  «Левеня» пам'ятають про подвиг Героїв Крут Учні НРЦ «Левеня» пам'ятають про подвиг Героїв Крут Опубліковано: Субота, 01 лютого 2020 Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього... Учні Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» пам'ятають Героїв Крут. 29 січня 2020 року діти виготовляли газету, розмальовували символічні серця в знак пам’яті про сміливих юнаків.

Переглядів: 512 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook