Період публікації:

від

до

Категорія:

Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті

Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 

min
max

Немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася 2014 року на Майдані Незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей. «Небесною Cотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності — масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років.

Сьогодні, 20 лютого, ми відзначаємо День пам’яті Небесної Сотні. Чому сьогодні? Бо саме в цей день 2014 року вбито найбільше людей. За місяці боротьби їх було сотні. Сотні історій, сотні людських життів, сотні героїв. Сьогодні ми їх згадуємо, бо не маємо права забувати. Це дуже болюча тема.

У філії «Підлісецький ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО» ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.» (завідувач І. Пемпусь) також згадували про ці трагічні дні новітньої історії України. Учні 7 класу під керівництвом вчителя історії Д. Пемпуся відобразили лютневі події 2014 року у годині пам’яті «Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті». Діти декламували вірші, виконали пісню «Нашим героям», а також із запаленими свічками в руках та символічними паперовими ангеликами пом’янули наших героїв, полеглих тоді на Майдані Незалежності хвилиною мовчання.

Крім того, усі присутні на заході переглянули документальний фільм «Небесна сотня», з якого дізналися багато нових відомостей про людей, які увійшли в історію, як «Небесна сотня».

Вчитель Пемпусь Д.В. підсумував виховну годину словами про те, що значення цього подвигу героїв Майдану на сьогодні не до кінця осмислено і справа нашої свободи ще не доведена до кінця.

Немає коментарів

Схожі статті:

Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 Немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася 2014 року на Майдані Незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей. «Небесною Cотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності — масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років. Сьогодні,...

Переглядів: 708 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Пробачте мені, мамо, за чорну хустину" "Пробачте мені, мамо, за чорну хустину" Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 Під такою назвою був проведений усний журнал у Буховицькому ЗЗСО І ступеня (керівник Макар Г. В.). Учні ще раз нагадали про героїчний подвиг Героїв Небесної Сотні. Кожен із цієї Небесної Сотні мав батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей...

Переглядів: 723 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook